Koronavirus přináší v Koreji nečekané změny líčení

13:00 | 16.07.2020 Xiunka 2
Bojíte si sundat roušku a vidět tu škodu, kterou na vašem líčení napáchala? V Koreji nalezli řešení.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com

V Koreji jsou mnoho let trendem nejrůznější tutoriály v líčení, které nalezneme na YouTube. V souvislosti se situací okolo COVID-19 a povinností nosit roušky začali YouTubeři a vizážisté/ky hledat způsob, který by se obešel bez make-upu. Těžko opravíte make-up poté, co si sundáte roušku. Vznikla tak novinka 'foundation-free', která se velmi rychle rozšířila a stala populární.

V této technice je opravdu make-up naprosto vynechán. Nahrazen je nejrůznějšími tónovacími krémy a dokonce i opalovacími krémy. Vzhledem k tomu, že díky této technice začíná být tón pleti přirozený, odklání se také od očních linek.

„V minulosti bylo nepředstavitelné nanést líčení bez make-upu. Teď jsme si uvědomili, že foundation-free je lepší a pohodlnější, protože způsobuje méně kožních potíží a pomáhá šetřit čas,“ prohlásila uživatelka internetu.

Koronavirus způsobil také nárůst počtu žen, které se úplně přestaly líčit. „Dnes jsem šla do práce bez líčení. Vzhledem ke kultuře tváří v tvář není šance v práci sundat roušku. Každé ráno mi trvalo asi hodinu, než jsem omyla obličej a vše nanesla. Teď mi stačí 30 minut,“ řekla 29letá žena.

ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9