Mezinárodní výstava zahrad v Pekingu otevřela své brány

13:18 | 28.05.2013 Erik 5
Již v pořadí devátá mezinárodní výstava zahrad v čínském Pekingu odstartovala 18. května na západním břehu řeky Yongding a jako už tradičně má pro návštěvníky nachystané mnohé krásné scenérie a aranžmá.
Brána symbolizující Hangzhou
Brána symbolizující Hangzhou FOTO: chinadaily.com.cn
Výstaviště má celkovou rozlohu 513 hektarů a je rozdělené téměř přesně na dvě poloviny mezi veřejně přístupné prostory a rozlehlé jezero dokreslující celkovou  atmosféru. Najdeme zde celkem 47 zahradních aranžmá a k tomu ještě bonusovou oblast, kde na nás čeká dalších devět "kreativních projektů". Nezapomnělo se ani na fakt, že zahrady vypadají v každém ročním období jinak. Proto výstava potrvá celých šest měsíců a zahrne tak v sobě pozdní jaro, celé léto a začátek podzimu.

Přidejme se teď k prvním návštěvníkům a podívejme se tomuto zahradnímu expu trochu pod pokličku..


Zde je například scenérie z jižní provincie Guangdong


Nádherný květinový fénix rozpínající svá křídla


Ne vše musí být v nadživotní velikosti. Toto by se dalo popsat jako čínská skalka. Místo sádrového trpaslíka tu ale najdeme pavilóny, věž a pagodu.


A tato socha symbolizuje pekingskou čtvrť Haidian.


A toto je malý útržek zelené (a ekologické) Velké čínské zdi.


Všemu tomu tiše vévodí majestátní pagoda Yongding - v polovině května v jejích spodních patrech vypukl požár, ale naštěstí nenapáchal větší škody.
 

 
Tento obrázek sem nepatří jen zdánlivě. Jde o kostýmy reprezentující různé významné stavební památky a byly k vidění tento víkend právě na pekingské zahradní výstavě. Záludná otázka. Co reprezentuje model v popředí? Odpověď je jednodušší než si možná myslíte...


ZDROJ: chinadaily.com.cn
FOTO: chinadaily.com.cn, weibo.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9