Pavilony EXPO 2015 v Miláně – Čína

20:00 | 12.08.2015 Mei 0
V Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto zní „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Co nabízí asijské pavilony?
Čínský pavilon na EXPO 2015
Čínský pavilon na EXPO 2015 FOTO: wikimedia.org
Je to poprvé, kdy má Čína pavilon na světové výstavě mimo území Číny. Tématem čínského pavilonu na EXPO 2015 je „Země naděje, potraviny pro život“. Téma zachycuje postoj vděčnosti, úcty a spolupráce, která charakterizuje obyvatele této obrovské země.
 
Zemědělství, potraviny, životní prostředí a udržitelný rozvoj jsou hlavní témata čínského pavilonu na EXPU 2015 v Miláně. Jeho cílem je připomenout princip čínské filozofie, že člověk je součástí přírody. Pro ilustraci své kulturní tradice a vzestupu v oblastech zemědělství představí své pokroky ve využívání zdrojů pro zajištění dostatečného počtu dobré a zdravé výživy.
 
Základním tématem je snaha o rovnováhu mezi lidstvem a životním prostředím, mezi lidstvem a přírodou. Stejně tak, jako farmář pečuje o svou půdu a chrání ji, tak musí lidé pečovat o svou planetu.



Výstavní plocha o rozloze ​​4 590 metrů čtverečních se odehrává kolem tří témat: Dar přírody, Potraviny pro život a Technologie a budoucnost. „Dar přírody“ ilustruje procesy plodin podle čínského kalendáře a pěti barev půdy. Téma „Potraviny pro život“ ukazuje výrobní proces potravin včetně tofu a dalších pokrmů. Zahrnuje také osm velkých čínských škol kuchyně a čínskou čajovou kulturu. „Technologie a budoucnost“ charakterizuje vědecké pokroky, včetně hybridní rýže profesora Yuana Long Pinga, recyklaci v zemědělství a mnoho dalšího.

Čínský pavilon symbolizuje obrovský národ a druhou největší ekonomiku na světe. Pavilon přitahuje pozornost široké veřejnosti a to především díky svému designu, který odráží tradiční čínskou architekturu.
 
Jednotlivé výstavní plochy se nazývají Nebe, Země, Člověk a Harmonie. V okolí pavilonu je pšeničný lán. Nad střechou si návštěvníci mohou vychutnat výhled z vyhlídkové plošiny.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9