Kdy letos v Japonsku rozkvetou první sakury?

17:00 | 03.02.2017 kvacm 1
Japonský meteorologický institut vydal první mapu pro celou zemi s předpovědí, kdy a kde rozkvetou první sakury v Japonsku.
Mapa s daty předpovědí, kdy a kde rozkvetou první sakury
Mapa s daty předpovědí, kdy a kde rozkvetou první sakury FOTO: Japonský meterologický institu...
Každý rok mnoho obyvatel hádá, kdy začnou rozkvétat první sakury, jeden z národních symbolů země. Japonský meteorologický institut už na konci ledna vydal první předběžnou mapu s předpovědí, kdy by se tak mohlo stát.

Mapa zobrazuje rozdělení země podle hrubého odhadu datumů, kde je jasné, že části více na jihu se dočkají dříve než ty na severu Japonska. Podle meteorologů k tomu budou nejlepší podmínky napřed v Tokiu, a to prý přesně 22. března. Následovat by měla ihned druhý den Fukuoka a Nagoya, 28. března pak Osaka a po nich 10. května Sendai.

Podle předpovědí se v Tokiu otevřou první květy o čtyři dny dříve, než je průměr, ovšem o jeden den později, než tomu bylo v loňském roce.

Pokud plánujete cestu do Tokia, udělejte tak 30. března, kdy podle této předpovědi uvidíte tu největší krásu rozkvetlých bulvárů a parků.

Nicméně je ale otázka, zda takováto předpověď bude opravdu pravdivá. Příroda je sama svým pánem a navíc je ještě dost času na to, aby se datum o něco málo změnilo.

ZDROJ: japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9