U tokijského nádraží plánují nejvyšší budovu Japonska

17:00 | 30.08.2015 kvacm 0
Developerská společnost Mitsubishi Estate postaví čtyřsetmetrový mrakodrap severovýchodně od hlavního nádraží v Tokiu, který překoná dosud největší budovu v zemi v Ósace.
Budova tokijského nádraží s relativně novými mrakodrapy v pozadí
Budova tokijského nádraží s relativně novými mrakodrapy v pozadí FOTO: Toshinori baba / wikipedia.org
Budova má stát u hlavního nádraží v Tokiu ve wardu Chyioda, hned u hranice s Chuo a jednu vlakovou zastávku od Akihabary.

Budova by se mohla stát nejvyšší budovou v zemi. Ta nynější největší Abeno Harukas stojí v Ósace a se 62 patry měří 300 metrů. Jedná se o víceúčelovou komerční dominantu města, která tvoří přestupní uzel společně se železniční stanicí Abenobashi Terminal Building.


Abeno Harukas v Osace
FOTO: Oilstreet / wikipedia.org

Nová budova v Tokiu by měla navázat na developerské projekty v okolí nádraží ve čtvrti Tokiwabashi, které tvoří speciální administrativní zónu vyhlášenou Abeho administrativou. Cílem nejsou desítky mrakodrapů, jako je tomu v Shinjuku, ale vytvořit globální finanční bod, lákající instituce z celého světa. Nejvyšší stavby v okolí nemají ani 200 metrů, takže nová budova se stane taktéž výraznou dominantou.

Trojúhelník zobrazuje místo, kde by měla budova stát
ZDROJ: resources.realestate.co.jp


Mitsubishi Estate plánuje do výstavby investovat 130 miliard jenů (asi 25,8 mld. Kč), tedy stejnou cenu, jako tomu bylo v Ósace. Nicméně výška může být pozměněna na základě diskuse s vládními institucemi a plány hovoří o deseti letech.

ZDROJ: resources.realestate.co.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9