Festival Fantazie 2016 klepe na dveře

19:00 | 25.06.2016 Erik 0
I tento rok se v Chotěboři uskuteční Festival Fantazie a nebude na něm chybět ani samostatná linie AsianStyle. Co jsme pro vás letos připravili za přednášky a na jaké workshopy se můžete těšit?
Plakát festivalu
Plakát festivalu FOTO: Festival fantazie
Festival Fantazie patří k nejvýznamnějším ze série FFestivalů a je skutečně obřím setkáním fanoušků sci-fi, fantasy, horroru, anime  a popkultury vůbec, kteří si na něm můžou užít spoustu zajímavých přednášek, workshopů, videoher, společenských stolních her, tanečních seancí, RPG her a (leckdy ujetých) soutěží. Samozřejmostí jsou i akce věnované historii, mýtům a legendám. K tomu všemu patří i besedy s herci, spisovateli nebo jinými známými osobnostmi. Letošní ročník se bude konat v Chotěboři ve dnech od 30. června do 10. července. Kdo na FF nikdy nebyl nalezne podrobnější informace na oficiálních webových stránkách Festivalu Fantazie nebo facebookové události.

I tentokrát se vám představí samostatná linie AsianStyle zaměřená na asijskou kulturu a historii. Probíhat bude od časného nedělního rána 3. července až do pondělní půlnoci 4. července, přičemž čtyři další přednášky budete moci najít následující dva dny také v linii Orientcon.

A co jsme pro vás nachystali? Zavítáme do Číny, Japonska a Koreje, nakoukneme také do Indie a Mongolska, virtuálně ochutnáme čínskou kuchyni v původní podobě, pokusí se vás vyděsit asijská strašidla, okouzlí vás barevný Bollywood, střelené korejské variety show i nádherné (a pekelně drahé) kloubkové panenky BJD. Kdo projde bitevní vřavou mongolského rocku a metalu, může si oddechnout u tradičních historických oděvů i současných asijských módních pecek. Po desáté večer pak poodkryjeme roušku erotických výjevů v čínské a japonské malbě. Naučíme vás také, jak si vyrábět oblečky pro BJD panenky, a pro milovníky deskových her bude připravené blízké setkání třetího druhu s čínskými šachy xiangqi. Nebudou chybět ani ukázky tradičních asijských oděvů a při příhodné konstelaci yinu, yangu a pěti prvků si je budou moci vyzkoušet i návštěvníci.

Těší se na vás Ari, Erik a Keylee!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9