Festival Fantazie 2016 očima AsianStyle

17:00 | 21.07.2016 Erik 0
Na letošním Festivalu Fantazie měl AsianStyle opět svou samostatnou linii naplněnou doslova až po okraj přednáškami a workshopy. Jak tuto událost po zdárném finiši hodnotí samotný tým a maskoti?
Asijské historické kostýmy
Asijské historické kostýmy FOTO: Ondřej Dobiáš
Očima Ari:
 
Ke schůzování v asijském stylu jsme dostali klasickou místnost určenou pro tyto hrátky – ani malou ani velkou. Parné počasí nás tento rok tolik nepotrápilo, a tak nebylo třeba ani neexistující klimatizace a kupodivu ani dlouhého větrání mezi přednáškami – na které stejně nebyl čas, protože program navazoval tak těsně, že se pomyslné žezlo předávalo od přednášejícího přednášejícímu ještě pěkně horké.

Mezi již známými tvářemi v řadách návštěvníků linie se objevilo i dost nových, což samozřejmě vítáme a doufáme, že se program líbil oběma skupinám.
 
Jako již tradičně poměrně dost živáčků přilákala k posezení Asijská strašidla a Asijské horory. Ani při představování nejlepších korejských a japonských seriálů nezela místnost prázdnotou a našlo se poměrně dost odvážlivců, kteří chtěli vědět (A vydrželi až do konce!), co se v tomto století nosí v Koreji za oblečky.
 
Na rozlučkovou párty nedorazil žádný revolucionář (nebo byl inkognito) s placaticí, a tak se i tentokrát poslední schůze klanu nesla v poklidném duchu s otázkami mířícími především na Erika. Případné dotazy, připomínky a návrhy samozřejmě rádi zodpovíme a přijmeme i mimo festivalové dění – například právě zde v komentářích.



Očima Keylee:

Festival fantazie jsem navštívila poprvé a nevěděla jsem, co od něj mám očekávat. Byl to velký krok do neznáma a spolu s vědomím, že mám přednášet, to byl začátek rozpačitý. Ale po nějakém čase stráveném se super lidmi mi došlo, že je to skvělá příležitost poznávat lidi, být s přáteli, hrát videohry a dozvídat se něco nového (plus pít alkohol). Nejvíce času jsem proseděla v kině, přičemž u Malého prince jsem si opravdu pobrečela a málem jsem si kvůli tomu poničila čočky, na přednáškách OrientConu (Fejsik a Nord jsou nepřekonatelná dvojka) a samozřejmě hraním videoher. Sečteno a podtrženo, jsem ráda, že jsem se zúčastnila a těším se zas na příští rok.

Očima Alexe:

Letosni FFko bylo jako každým rokem velmi zábavné, AsianStyle linie měla letos bohužel jenom dva dny vzhledem k nově vzniklé AsianStuff, na druhou stranu to poskytlo příležitost našim nejoblíbenějším přednášejícím si con i trochu užít, AsianStyle navíc získal novou, aspirující přednašející v podobě Keylee a roztomilého maskota v podobě Bambiho, kterého doufám s sebou bude "Alenka" tahat i nadále.



Očima koně... pardon, Erika:

Letošní ročník byl sice pro linii AsianStyle kratší než předchozí, ale na druhou stranu pestřejší, svižnější a barevnější. Přispělo k tomu jednak to, že počasí se pohybovalo v rozumných mezích a loňské pařáky se tentokrát neopakovaly, a pak také super parta, která se tu sešla. Mile mě překvapilo, jaký zájem projevili posluchači o mongolský rock a metal, další velká účast se sešla u povídání o jídle, zvláštnostech asijských zemí, bojových uměních, a dokonce i modelových operách.

Své první přednášky si vyzkoušela Keylee a i přes prvotní nezdravý respekt k publiku to nakonec s přehledem zvládla. Bylo slavnostně založeno Bratrstvo medovinové pracky, které jako by z oka vypadlo přísaze v broskvové zahradě z Příběhů Tří říší (ano, takhle fungují i triády a jiné tajné spolky). Představili jsme kostýmy z asijské sbírky, které vzápětí zaujaly místní foto-elitu a skončilo to skvělou sérií snímků – to značí, že příště jich zase bude víc a budou ještě vypiplanější.
 
Děkujeme všem, kteří nás na přednáškách navštívili, a  budeme se těšit na setkání v roce příštím!




 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9