AKTUALIZOVÁNO: Výbuch sopky na jihu Japonska a zemětřesení blízko Tokia

10:47 | 05.02.2016 kvacm 1
V Japonsku jsou zemětřesení dost častá, to nejnovější nenadělalo naštěstí žádné větší škody, ale i tak bylo zaznamenáno v celém Tokiu.
Pohled na noční Tokio (ilustrační foto)
Pohled na noční Tokio (ilustrační foto) FOTO: Gorgo / Wikipedia.org
Epicentrum bylo v prefektuře Kanagawa, naštěstí v třicetikilometrové hloubce. Proto největší otřesy byly jen přes 4 stupně Richterovy škály a byly zaznamenány přístroji ve wardu Kawasaki a nedaleké Machidě. Třetí stupeň byl pak zaznamenán v západní polovině Tokia a v Yokohamě.

Slabší otřesy se vyskytly vesměs v celém Tokijském zálivu, nicméně obyvatelé otřesy nejspíše ani nezaznamenali a nedošlo k žádnému ohrožení na životech.



AKTUALIZACE: Okolo šestnácté hodiny odpoledne došlo k dalšímu zemětřesení, tentorkát v prefektuře Gunma - severně od toho předchozího. Naštěstí se epicentrum nacházelo 140 km pod zemí a tentokrát se stupnice zastavila na dvou stupních Richterovy škály. 



AKTUALIZACE: Aby toho nebylo málo, po dlouhých erupcích došlo v 6:56 hodin večer k výbuchu sopky Sakurajima na jihu ostrova Kyushu. Pouhých 50 kilometrů od znovuspuštěné jaderné elektrárny Sendai nedaleko města Kagoshima.
Ztráty na životech zatím nejsou hlášeny a kouř se valí až do výšky 2200 metrů.



Foto z místa

ZDROJ: www.japantoday.com, typhoon.yahoo.co.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9