Zlegalizuje Taiwan jako první homosexuální svatby ve východní Asii?

16:00 | 29.12.2014 Teér-chan 1
Vláda diskutovala o legalizaci homosexuálních svateb. Stane se Taiwan první východoasijskou zemí, která tyto svatby zlegalizuje?
Svatební pár
Svatební pár FOTO: asiaobserver.org
Cheng Li-chiun z Opoziční demokratické pokrokové strany vypracoval návrh zákona. ''Nikdo si nezaslouží být zbaven svých práv, při porodu jsou všichni na stejné úrovni s ostatními bez psychologických a biologických rozdílů.''

Návrh byl podán poté, co náboženské skupiny jasně vyjádřily svůj nesouhlas. Právnímu předpisu napomohli lidé, kteří v říjnu pochodovali ulicemi ve prospěch homosexuálního manželství - Taiwan LGBT Pride Parade. Tehdy anti-gay lobbingová skupina vyzvala policisty, aby tuto akci sledovali kvůli ''zájmu ochrany dětí''.



Dále Cheng řekl: ''Pokud se nám nepodaří prolomit kruh diskriminace, pak se všichni můžeme stát obětí diskriminace kvůli rozdílům.''

K tomu, aby se zákon vůbec dostal k prezidentovi, musí projít třemi čteními. Je to poprvé, kdy se vůbec ve východní Asii o tomto tématu začalo takhle diskutovat. V prvním čtení již byl návrh schválen v minulém roce, ale poté to celé bylo odloženo kvůli opozici náboženských skupin.

V loňském roce ulicemi Taipei pochodovaly desítky tisíc lidí na protest homosexuálním svatbám. V letošním roce se konal pochod na jejich podporu.


ZDROJ: dramafever.com, towleroad.com
FOTO: dramafever.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9