Chrám Shunkoin nabízí homosexuální svatby v tradičním japonském stylu

21:00 | 23.12.2014 Teér-chan 2
Starověký chrám v Kyoto nabízí sňatky pro homosexuální páry v tradičním japonském stylu.
Historický chrám Shunkoin
Historický chrám Shunkoin FOTO: Nell Weightman / flickr.com
Japonsko stále nelegalizovalo sňatky homosexuálů, ale to neznamená, že se LGBT páry nemohou stát jedním. Je tu starověký chrám ve městě Kyoto, který se připojil k řadám tokijských Disneylandů a nabízí homosexuální svatby v tradičním japonském stylu.

Chrám Shunkoin, založen v roce 1590, je známý pro svůj myšlenkový směr 20. století, míchání zen a západní filozofie. Spolu s tím je chrám známý svým pevným postojem k lidským právům.

''Chrám Shunkoin je proti všem formám 'Porušování lidských práv' ve světě. Žádné náboženství neučí, jak nenávidět ostatní. Náboženství učí, jak milovat a respektovat ostatní.'' 

Kněz Takafumi Kawakami se podělil o své myšlenky, které se týkají týkají tohoto tématu: ''Vítáme každý pár, bez ohledu na jejich víru nebo sexuální orientaci.''

Chrám začal nabízet homosexuální sňatky již v roce 2011, ale v té době se nedočkaly široké publicity kvůli japonské konzervativní povaze. V chrámu nikdy nepřestali tvrdě pracovat. Na svých anglických webových stránkách, ve spolupráci s hotelem Granvia Kyoto a služebami cestovního ruchu v Asii, nabízí 10-ti denní svatební zájezd.



ZDROJ: 24-7kpop.com
FOTO: Claudine Co / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9