Olympijský speciál (16. 2. 2014)

22:32 | 16.02.2014 starfishzs 2
Dnešní olympijský den nebyl pro asijské závodníky vůbec úspěšný, což bude dáno především tím, že byly na programu disciplíny, ve kterých Asiaté všeobecně méně vynikají.
Snowboardistka Fujimori Yuka
Snowboardistka Fujimori Yuka FOTO: twtrp.jp

Alpské lyžování - super-G (muži)

1. NORSKO (Kjetil Jansrud)
2. USA (Andrew Weibrecht)
3. KANADA (Jan Hudec)

Alpské lyžování opravdu není disciplínou, v které by Asiaté vynikali. Jediní asijští závodníci, kteří se tohoto závodu vůbec účastnili, byli Kazaši Dmitrij Koškin (konečné 30. místo), Martin Chuber (40. místo) a Igor Zakurdajev (44. místo).

Snowboardcross (ženy)

1. ČESKÁ REPUBLIKA (Eva Samková)
2. KANADA (Dominique Maltais)
3. FRANCIE (Chloe Trespeuch)

Pro Českou republiku byl tento den velice radostný, když česká závodnice Eva Samková od samotných rozjezdů vyhrávala, až si s přehledem dojela pro zlatou medaili. V tomto závodě se utkala také jediná Asiatka, Japonka Fujimori Yuka, která skončila svou jízdu již ve čtvrtfinále a celkově se tak umístila na 22. místě.

Běh na lyžích - štafeta 4x10 km (muži)

1. NORSKO
2. RUSKO
3. FRANCIE

Opět se zde potvrdilo, že asijské země nepatří v lyžování mezi favority. Kazašská výprava se umístila na 13. místě a japonský tým dopadl ještě hůř - jeden člen štafety byl totiž předjet a "zajistil" tak svému týmu poslední, 16. místo.

Rychlobruslení - 1500 m (ženy)

1. NIZOZEMÍ (Jorien Ter Mors)
2. NIZOZEMÍ (Ireen Wust)
3. NIZOZEMÍ (Lotte van Beek)

Zdá se, že short tracky Asiatům svědčí více a tuto disciplínu opět zcela ovládly Nizozemky. Nejlépe se z Asiatů umístila Korejka Kim Bo Reum na 21. místě, následovaná Japonkou Oshigiri Misaki a Číňankou Zhao Xin na 22. a 23. místě. Na 25. příčce dojela další Japonka, Tabata Maki, 27. místo patří Li Qishi z Číny, následovaná Kazaškou Jekatěrinou Ajdovou a Korejkou No Seon Yeong. Dalšími Japonkami jsou pak Kikuchi Ayaka (31. místo) a Takagi Nana (32. místo). Nejpomaleji ze všech zajela trať Korejka Yang Shin Young, která skončila na posledním, 36. místě.

Curling (ženy)

V desátém kole zápasů stanuly proti sobě Korejky s Dánkami, přičemž Asiatky podlehly 4:7. Porážka čekala i Číňanky, které ve svém zápase proti Kanadě prohrály těsně 8:9. Jediné Japonky dokázaly pokořit své švýcarské protihráčky v konečném skóre 9:7.

Curling (muži)

Muži dnes hráli 11. zápasy, ve kterém se utkali jak Číňané, tak Japonci. Zatímco japonský tým své švýcarské protihráče porazil 9:7, čínskému týmu se až tak nedařilo a prohrálo těsně s Kanadou 8:9.

Krasobruslení - krátký program (taneční páry)

1. USA (Meryl Davis, Charlie White)
2. KANADA (Tessa Virtue, Scott Moir)
3. RUSKO (Jelena Ilinychová, Nikita Kacapalov)

Dnes se jely krátké programy a bohužel pro asijské země se ani japonský pár Cathy a Chris Reedovi, ani Číňané Huang Xintong a Zheng Xun nekvalifikovali do zítřejších volných jízd.

Lední hokej (ženy)

Jediný asijský tým Japonek se nedostal dnes v kvalifikaci přes ruské soupeřky. Ačkoli to v druhé třetině vypadalo, že by se ještě mohly z útoku Rusek vzpamatovat, nakonec zápas skončil prohrou 3:6.

Dvojbob (muži)

Dnešní den se jely 1. a 2. jízdy a ani zde Asiaté bohužel nezazářili. Korejci Won Yun Jong a Seo Young Woo se po první jízdě umístili na 18. místě a po druhé si pohoršili o jednu příčku. Hned za českými bobisty se po obou kolech umístili další Korejci, Kim Dong Hyun a Jung Jung Rim, a to na 25. místě. Hůře už dopadli jen japonský pár Suzuki Hiroshi a Miyazaki Hisashi, kteří dojeli na 28. místě.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9