Olympijský speciál (18. 2. 2014)

21:37 | 18.02.2014 Sunhye 3
Česko se i dnes radovalo z medaile. Korea se ovšem může radovat ještě více, jelikož má rovnou zlatou!
Korejské zlaté závodnice
Korejské zlaté závodnice FOTO: sochi2014.com

Alpské lyžování - obří slalom (ženy)

1. SLOVINSKO (Tina Maze)
2. RAKOUSKO (Anna Fenninger)
3. NĚMECKO (Viktoria Rebensburg)

Obřího slalomu žen se zúčastnily pouze tři asijské závodnice. Nejlépe dojela Korejka Gim So Hui, která se umístila na 53. místě se ztrátou skoro 26 sekund na první místo. Číňanka Lina Xia skončila předposlední (66. místo). Na posledním místě dojela Vanessa Vanakorn (Thajsko), kterou ovšem spíše znáte jako houslistku Vanessu Mae. Měla sice o 20 sekund horší čas než Xia (celkem 50 vteřin na první místo), ale dojela a zúčastnila se, v duchu olympijského hesla.

Short track - 3000 m štafety (ženy)

1. KOREA
2. KANADA
3. ITÁLIE

Korea dnes slaví další zlatou medaili! V short trackové štafetě dominovaly už v semifinále a i finálová jízda se jim vydařila. Vítězná sestava: Cho Ha Ri, Kim Alang (jela pouze ve finále), Park Seung Hi, Shim Suk Hee a Kong Sang Jeong (jela pouze v semifinále). Japonský tým skončil na místě 5., Číňanky pak na 7., jelikož ve finále byly penalizovány a tím v podstatě diskvalifikovány.

Rychlobruslení - 10 000 m (muži)

1. NIZOZEMÍ (Jorrit Bergsma)
2. NIZOZEMÍ (Sven Kramer)
3. NIZOZEMÍ (Bob De Jong)

I nejdelší trať rychlobruslařů suverénně ovládli Nizozemci. Jorrit Bergsma dokonce stanovil nový olympijský rekord. Jen necelých pět vteřin dělilo od bronzu Korejce Lee Seung Hoona. Obsadil tak nepopulární bramborovou příčku.

Akrobatické lyžování - U-rampa (muži)

1. USA (David Wise)
2. KANADA (Mike Riddle)
3. FRANCIE (Kevin Rolland)

Akrobatické lyžování bohužel nepatří mezi Asiaty oblíbené. Japonec Kentaro Tsuda se z 22. místa bohužel nekvalifikoval do finále, stejně jako korejský akrobat Kim Kwang Jin, který se umístil na 25. místě.

Severská kombinace - závod Gundersenovou metodou (muži)

1. NORSKO (Joergen Graabak)
2. NORSKO (Magnus Hovdal Moan)
3. NĚMECKO (Fabian Riessle)

Po stříbře na středním můstku dnes Japonec Akito Watabe nezopakoval svůj úspěch, i tak je snad za šesté místo rád. Jeho kolegové skončili následovně: Hideaki Nagai 26. místo, Yoshito Watabe 35. místo a Taihei Kato do druhé části závodu bohužel nenastoupil.

Lední hokej (ženy)

Mezi týmy na chvostu tabulky se dnes odehrály poslední dva zápasy, které měly určit jejich konečné pořadí. Tým Japonska vyzval tým Německa. Zápas, ve kterém byly Japonky vyloučeny na dvě minuty dokonce šestkrát, se zdál celkem vyrovnaný, po první třetině byl stav 1:1. Třetina druhá se však vydařila více Němkám, když dvakrát skórovaly a navýšily tak stav na 3:1. Hned ze začátku třetí třetiny se sice Haruně Yoneyama povedlo vstřelit puk za záda německé gólmanky, na víc už se ale Japonsko nezmohlo. Doplatilo tak na vyloučení, v nichž dostalo hned dva góly. Japonsko - Německo: 2:3. Japonská ženská reprezentace tak bohužel obsadila na letošních olympijských hrách poslední osmé místo.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9