Olympijský speciál (17. 2. 2014)

21:02 | 17.02.2014 Sunhye 0
Dnes asijští sportovci nenastoupili do velkého počtu disciplín, i tak se ale můžou těšit hned ze dvou medailí.
Japonský skokan
Japonský skokan FOTO: sochi2014.com
Češi se dnes radují ze stříbrné medaile biatlonistky Soukalové. Fanoušci Asie se dnes asi příliš radovat nebudou - ale medaile přece jen jsou.

Dvojbob (muži)

1. RUSKO (Voevoda, Zubkov)
2. ŠVÝCARSKO (Baumann, Hefti)
3. USA (Holcomb, Langton)

Boby nejsou typickým sportem pro Asiaty, korejská dvojice se však s nadšením zúčastnila dvojbobu. Skončili na 18. místě.

Akrobatické lyžování - skoky (muži)

1. BĚLORUSKO (Anton Kushnir)
2. AUSTRÁLIE (David Morris)
3. ČÍNA (Zongyang Jia)

Čína si dnes připsala bronzovou medaili. Skokan Zongyang Jia překonal svého kolegu Gangpu Qia o pět bodů a může se radovat. Do závodu nastoupili ještě dva čínští závodníci, Chao Wu se umístil na 11. místě a Zhongqing Liu bohužel až na posledním 21. místě.

Skoky na lyžích - týmy (muži)

1. NĚMECKO
2. RAKOUSKO
3. JAPONSKO

I Japonci se dnes radují z medaile - tým skokanů na lyžích jim vyskákal bronz. Už v prvním kole se usadili na třetí příčce, a byť ve druhém kole měli až čtvrtý nejlepší počet bodů, v celkovém součtu jim to ale stejně na bronz stačilo. Korejský tým se zúčastnil kvalifikace, do finále ale bohužel z předposledního místa nepostoupil.

Curling (muži)

Mezi muži dnes odehrálo jediný zápas družstvo Číňanů, které těsně porazilo reprezentanty Velké Británie v posledním endu o jeden bod 6:5.

Curling (ženy)

Naopak mezi ženami bylo na pořadu mnoho duelů. Čína nejprve podlehla Švýcarsku 6:10. Švýcarkám se povedlo ve dvou endech skórovat třemi body a Číňanky nedokázaly zareagovat stejně. Ani s Japonkami se jim nedařilo. Desátý end se ani nehrál, jelikož tříbodovou ztrátu už by se jim s největší pravděpodobností dohnat nepodařilo. Čína - Japonsko: 5:8. Po vítězství nad Čínou se výhra Japonsku nepodařila zopakovat a tentokrát se kvůli nim desátý end nehrál. Švédky měly lepší den a vyhrály 8:4. Poslední dva zápasy odehrál tým Korejek. S Kanadou se jim bohužel nedařilo, skórovaly pouze v prvním a třetím endu a opět se poslední neodehrál. Korea podlehla Kanadě 4:9. V duelu s USA ovšem Korejky kralovaly. Hned v prvním endu se jim povedlo získat čtyři body a v následujících endech sázely po dvou. Po domluvě pak nehrály dokonce poslední tři endy a i tak zvítězily vysokých 11:2.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9