Olympijský speciál (21. 2. 2014)

21:55 | 21.02.2014 Sunhye 0
Dnes se konala finále short trackových distancí. A v každé z nich získala asijská země medaili! Jaké byly se dočtete v dnešním speciálu. 
Dvojnásobná šampionka Park Seung Hi
Dvojnásobná šampionka Park Seung Hi FOTO: sochi2014.com

Slalom (ženy)

1. USA (Mikaela Shiffrin)
2. RAKOUSKO (Marlies Schild)
3. RAKOUSKO (Kathrin Zettel)

Dnes začneme disciplínou, ve které se bohužel asijským státům nedařilo. Jediným umístěním je totiž poslední, 49. místo Korejky Kang Young Seo. Její kolegyně Gim So Hui stejně jako Číňanka Lina Xia bohužel nedokončily již první jízdu.

Biatlon - 4x6 km (ženy)

1. UKRAJINA
2. RUSKO
3. NORSKO

Ani biatlon není sport, ve kterém by se Asiatům výrazně dařilo. Ve štafetě se Japonsko umístilo na 13. místě a Čína na místě patnáctém.

Short track - 500 m (muži)

1. RUSKO (Victor An)
2. ČÍNA (Dajing Wu)
3. KANADA (Charle Cournoyer)

V short tracku dnes Čína slaví stříbrnou medaili! Pro "bednu" si dojel Dajing Wu, který předtím kraloval ve všech svých jízdách. Jeho krajané Wenhao Liang a Tianyu Han skončili těsně pod stupni vítězů na 4. a 5. místě. Dále se umístili Japonec Satoshi Sakashita na místě 9. a dva korejští závodníci Lee Han Bin na 11. místě a Park Se Yeong na 14. místě.

Short track - 1000 m (ženy)

1. KOREA (Park Seung Hi)
2. ČÍNA (Kexin Fan)
3. KOREA (Shim Suk Hee)

Short track je převážně asijská disciplína. Dokazují to i výsledky dnešního závodu žen, kde se na stupních vítězů umístily hned dvě Korejky mezi které se vmístila Číňanka. Park Seung Hi dnes vybojovala již třetí medaili na těchto olympijských hrách - po bronzu a zlatu je dnes opět olympijskou šampionkou! I Hee Shim Suk dnes zkompletovala svoji olympijskou sbírku. Po zlatu že štafety na 3000 m a stříbru z 1500 m dnes skončila na bronzové příčce. Pro Číňanku Kexin Fan je to první medaile. Dále se umístily: Jianrou Li (Čína) 8. místo, Kim Alang (Korea) 10. místo, Yui Sakai (Japonsko) 13. místo, Ayuko Ito (Japonsko) 22. místo a Sayuri Shimizu (Japonsko) 25. místo. Číňanka Quihong Liu byla bohužel penalizována.

Short track - štafeta na 500 m (muži)

1. RUSKO
2. USA
3. ČÍNA

I v další ze short trackových disciplín se dnes umístila asijská země! Čínská štafeta ve složení Dequan Chen, Tianyu Han, Jingnan Shi a Dajing Wu si dojela pro bronz. Rusko vyhrálo v novém olympijském rekordu. Štafeta korejská (Kim Jun Yae, Lee Han Bin, Park Se Yeong, Sin Da Woon) skončila na předposledním sedmém místě.

Curling (muži)

Dnes se hrál duel o bronzovou medaili, ve kterém se utkal tým Číny s týmem Švédska. Duel byl velmi vyrovnaný, Švédové v desátém endu jedním bodem vyrovnali na stav 4:4 a musel se tak konat extra end. V něm se však Číňanům nepodařilo navázat na úspěchy v předchozích endech a v konečném výsledku podlehli Švédům 4:6. Bronzovou medaili tak nezískali.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9