Školačky zachránily vozíčkářku uvězněnou na kolejích

21:10 | 22.12.2013 Peťul_TripleS 3
Skupina sedmi dívek ze základní školy si všimla starší paní uvězněné na železničním přejezdu v prefektuře Yamanashi. Jejímu vozíku poháněném na elektriku došla energie, takže chudinka uvízla a to je ta chvíle, kdy statečné dívky nastoupily do akce.
Dívky ze základní školy si všimly ve středu, 18. prosince, ženy, která uvízla na trati ve chvíli, kdy se závory spustily a alarm přijíždějícího vlaku začal vyzvánět. To byla samozřejmě riskantni situace.

Po stisknutí na nouzové tlačítko se pět dívek spojilo k tomu, aby zvedly závory, zatímco ostatní pomáhaly přesunout starší ženu a její vozík do bezpečí. Když se jich později zeptali, jedna z dívek poznamenala: „Bála jsem se, ale cítila jsem se, jako bychom ji měli zachránit.“

Naštěstí stisknutí nouzového tlačítka zastavilo vlak na nádraží, čímž byly v bezpečí. Jakmile se vlak dal znovu do pohybu, průvodčí zastavil na křižovatce, aby zjistil, kdo nebo co způsobilo poplach. Když nenašel nic v nepořádku na trati, všiml si skupinky žaček a zeptal se jich, jestli vědí, co se stalo. Tak se dozvěděl o starší ženě a záchraně.

Dívky obdržely děkovné dopisy od JR, avšak společnost vydala obecné vyrování se slovy, že za normálních okolností by neměli lidé procházet přes spuštěná vrata. Protože je to pravidlem, bylo řečeno, že by lidé prostě měli použít nouzové tlačítko.

Nicméně každý musí uznat, že toto byl dobrý skutek hodný pochvaly. Jaký názor na to máte vy? Jak byste se zachovali?


ZDROJ: japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9