Shoko Tendo - Ve stínu jakuzy

17:00 | 30.09.2015 Choi Mari 6
Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký je život rodiny člena jakuzy? Shoko Tendo z jedné takové rodiny pochází a rozhodla se světu říci svůj příběh.
Přebal knihy
Přebal knihy FOTO: Choi Mari
Představuji další japonskou knihu, tentokrát knihu autobiografickou. Shoko Tendo se narodila v roce 1968 do rodiny člena jakuzy. Nejprve jí na její rodině nepřišlo nic zvláštního, to přišlo až se školou. Asi ve třetí třídě se jí začali ostatní děti posmívat, že je dcerou mafiána a začali ji šikanovat. O něco později se začaly objevovat nejrůznější otcovy dluhy. Členové jakuzy jsou známí tím, že svoje bohatství dávají jasně najevo. Většinou je to ale spíše jen přetvářka než realita a jednou prostě bankrot přijde. Často se pak muži vytratí a nechají svou rodinu na pospas dluhům, které vytvořili. Shoko měla štěstí, že její otec takový nebyl.

Ještě na nižší střední škole se stala Shoko členem gangu. Všichni členové byli přibližně jejího věku, čichali ředidlo a mnozí pak přešli i na drogy. Tak se Shoko seznámila se svým prvním přítelem a začala brát speed (druh drogy). Netrvalo dlouho a byla poslána do nápravného zařízení, kde byla přibližně 8 měsíců. Její otec někdy v té době onemocněl tuberkolózou a kolem domu stále chodili vymahači dluhů. Jeden z nich býval otcovým přítelem. Taky byl prvním mužem, který Shoko nutil k sexu, píchal jí drogy až byla naprosto závislá a vydržoval si ji. Nebyl ale posledním. A nebyl ani posledním mužem, který jí i fyzicky ubližoval.

Po skončení školy začala Shoko pracovat v baru jako hosteska. Tam si jí všiml Kuramochi. Taky byl ženatý, stejně jako ten, který si ji vydržoval a který ji nechtěl nechat jít. Kuramochi k ní byl ale milý a hodný a platil jí byt. Shoko se tak po velmi dlouhé době cítila milována. Jenže onen gangster zjistil, kam se přestěhovala a neustále za ní chodil. A pak přišla její starší sestra, že ona a její manžel potřebují peníze, které nakonec sestřin manžel prosázel. Rodiče prodali jejich dům a přestěhovali se. Shoko potkala dalšího muže, do kterého se zamilovala.

Určitě tušíte, že to všechno nakonec nějak dopadlo. Jinak by tu knihu ani napsat nemohla. Rozhodně si ale Shoko Tendo prošla mnoha nelehkými chvílemi. Ke konci knihy psala, že to byl jeden z jejích snů, napsat knihu a nakonec si ten sen splnila, I když je to její první počin, kniha je velmi čtivá a zajímavá.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9