Korejci se ve větším měřítku zaměřují na osobní rozvoj

13:00 | 31.01.2020 Xiunka 0
Stále více Korejců propadá současnému trendu dosáhnout čím dál tím většího osobního rozvoje. Pomáhá jim k tomu čtení knih.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek FOTO: pexels.com
Podle online průzkumové platformy Now N Survey uvedlo zhruba 12,25 % Korejců, že jejich hlavním novoročním předsevzetím je dosáhnutí osobního rozvoje. Koupě domu se svými 17 % překonala ostatní zmiňované odpovědi.

Stanovení cíle je snadná část. Ovšem problém přichází s vytvořením si správných návyků. Firma Embrain provedla v loňském roce výzkum, do kterého se zapojilo tisíc korejských respondentů od 19 do 59 let. Z celkového počtu respondentů 92,7 % uvedlo, že si stanovilo cíle, ale pouze 28,8 % z nich je jich schopno dosáhnout. Po předchozím selhání je stále více lidí ochotno utratit těžce vydělané peníze za programy, které jim napomohou dosáhnout stanoveného cíle a více se rozvíjet.

Trevari, populární korejský knižní klub, se rozrůstá šíleným tempem. Nedávno otevřel v Gangnamu v Soulu své jedenácté knižní centrum. Pro The Korea Herald mluvčí knižního klubu řekl: „Rozhodli jsme se pro své členy otevřít nové centra, protože sledujeme nový trend, kde je stále více lidí ochotno číst. Přestože nezveřejňujeme přesný počet klubů, které jsme letos otevřeli, zhruba 95 % z nich je v první sezóně zaplněno.“ Členové Trevari zaplatí za čtyřměsíční členství v přepočtu na CZK zhruba tři až šest tisíc.

Jo Eun Byul, bývalý člen Trevari, pro The Korea Herald řekl: „Být členem Trevari bylo jako kupovat hybnou sílu, která mě povzbudí, abych toho přečetl více.“ Yun Yeong Mi, třicetiletý administrativní pracovník řekl: „Čtení nových knih vždy zahrnuji mezi novoroční předsevzetí. Minulý rok jsem se pokusil založit knižní klub se svými přáteli, aby bylo opravdu těžké být v souladu. Takže jsem k novému roku zvažoval připojení se k Trevari.“

Existuje aplikace Challenger, která je navržena tak, aby pomáhala vytvářet lidem návyky tím, že pravidelně svým uživatelům ukládá povinnost aktualizovat svůj pokrok. Například v případě čtení knih musí uživatel zveřejňovat krátké recenze z přečtených stránek. Zajímavostí je, že uživatel na počátku 'výzvy' vsadí určitou malou částku. V závislosti na tom, kolik se mu podařilo z této výzvy splnit, dostane určitou částku zpět. Přestože existují rizika, lidé se do těchto výzev zapojují. V průměru 96 % z nich ve svých výzvách poté uspěje.

Zahrnujete osobní rozvoj do svých novoročních předsevzetí?


ZDROJ:  koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9