Čínské matky čelí překážkám spojeným s porodem druhého dítěte

13:00 | 17.07.2019 TerkaS 0
S příchodem druhého potomka přichází spousta starostí a výdajů, a proto spousta čínských žen zvažuje, zda si mohou dovolit stát se dvojnásobnou matkou. Co dalšího prozradil průzkum zaměřený na pracující matky se dvěma dětmi?
Druhé dítě často znamená spoustu starostí
Druhé dítě často znamená spoustu starostí FOTO: Ernie/flickr.com
Nedávný průzkum China Youth Daily odhalil, že tlak vyvíjený rodinou a prací zanechává pracující matky na rozpacích, zda by měly mít druhé dítě. Z 2012 dotázaných uvedlo 87,2 procent, že pracující matky v jejich okolí přemýšlejí o početí druhého dítěte, přičemž 51,8 procent řeklo, že pracující matky také vyjádřily obavy z toho, že se stanou dvojnásobnou matkou.

"Pracující matky musí učinit velké osobní oběti, aby po porodu druhého dítěte dosáhly profesního rozvoje," řekla Li Tan, 37letá módní redaktorka a matka kluka v šesté třídě.

"S porodem druhého dítěte přicházejí i velké finanční výdaje," poznamenala paní Qu, pracující matka, která také dodala, že nedostatek pečovatelů je další překážkou.

Podle průzkumu 88,7 procent respondentů uvedlo, že je zapotřebí zavést více příznivější podmínky pro zmírnění tlaku vyvíjeného na rodiny se dvěma dětmi, například placenou mateřskou dovolenou a zákazy propouštění kojících žen.

ZDROJ: ​xinhuanet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9