Animefest 2019 - Již máme program

13:00 | 06.05.2019 Razjela96 0
Objevil se nám oficiální program již v podstatě tradičního brněnského Animefestu. Pojďme se podívat, čím nás tentokrát v roce 2019 překvapí největší akce pro fanoušky mangy, anime a kpopu v České republice.
Oficiální náramky Animefestu 2019
Oficiální náramky Animefestu 2019 FOTO: facebook.com/AnimefestCZ/photo...

Zde si můžete zjistit podrobnosti o programu.

Všechno začne na Výstavišti Brno v pátek 24. 5. slavnostním zahájením v 18:00, a tímto okamžikem se už můžeme bez problému pustit do zbytku atrakcí, které byly pro návštěvníky předpřipravené. V případě, že chcete začít trochu s předstihem, tak si můžete odběhnout na promítání velmi očekávaného anime Bůh žehnej tomuto nádhernému světu (KonoSuba - God´s blessings on the wonderful world) v překladu Lucie „Leviathan” Uhlířové. V případě, že už jste se dost naseděli, tak se můžete alespoň podívat, jak trénují členové skupiny Aikikai Aikido Brno, protože už hned v 19:00 proběhne jejich vystoupení, během kterého vám ukážou různé obranné metody proti jednomu nebo více útočníkům. Dále v 19:30 bude následovat přednáška Petra „Hafi” Hofmana, který je studentem japanistiky na Karlově univerzitě a bude nám vyprávět o Japonsku během druhé světové války a o životě císaře Hirohita. Hned v pátek také začnou různé soutěže např. Festdance, Soutěžní AMV a Cosplay video.

Sobota začíná AMV soutěží a hned po ní následuje přednáška Hikari Green v angličtině, ve které se můžete dozvědět, jak vznikla komunita cosplay a otaku v Japonsku. Dále se můžete jít podívat na spoustu vystoupení různých skupin, které se zabývají bojovým uměním např. Kensei Dojo Brno, Seishikan Kendo Brno, Aikido Ikagai Dojo Brno a dokonce Tecuró Šimaguči, který se proslavil sestavováním choreografie utkání pro Tarantinův film Kill Bill a rozhodl se s dalšími bojovníky a se svým oddílem Kamui - The Samurai Sword Artist, prezentovat své nové dílo. Sobota bude hlavně dnem pro cosplayery, kteří chtějí vylepšit své schopnosti. Naučte se, jak se správně připravit na focení, vyzkoušejte si na vlastní kůži cosplay debut, procvičte si anime make-up, vyretušujte své fotky jako skutečný grafik nebo se rovnou zeptejte na radu Elišky „Arashi” Lysoňkové, která vám poví o 12 ranách cosplayerových.

Poslední den se hned v 8:00 bude promítat velmi očekávaný anime film Mirai, dívka z budoucnosti, který přeložili Petr „Astrak” Kabelka a Ely K. Vítová. V 10:00 si můžete vyzkoušet, jak moc dobře znáte anime, nebo se jít podívat na další vystoupení bojové skupiny, ale tentokrát to bude Yoshinkan aikido. Již skoro tradičně znovu Animefest navštíví Malé divadlo kjógenu a přesně v 11:30 budete moci aspoň trochu nahlédnout na krásu japonského divadla v české podobě. V 13:00 se bude konat vyhlášení všech výsledků a v 14:00 nám bohužel skončí celý Animefest.

Akcí je samozřejmě více, nezapomeňte se tedy zde podívat na program a tady si koupit vstupenku. Vraťte se do Brna - do domova všech otaku, cosplayerů a milovníků japonské a korejské kultury.

ZDROJ: animefest.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9