Animefest 2019 - Už se to blíží

16:00 | 21.04.2019 Razjela96 0
Za oknem již máme krásné jarní počasí a blíží se období všelijakých koncertů, letních kin a akcí. Mezi nejznámější každoroční události rozhodně patří brněnský Animefest, který se letos uskuteční 24. - 26. května.
Cosplay Hatsune Miku na Animefestu 2016
Cosplay Hatsune Miku na Animefestu 2016 FOTO: facebook.com/jimikitsucosplay

Animefest je akce, která se nepřetržitě koná od roku 2004 v Brně - na detaily se můžete podívat zde. Cílem je shromáždit, co nejvíce českých a slovenských otaku, ale nejenom jich, jelikož i normální smrtelníci, kteří nejsou zasvěcení do světa anime, mang a her, mají příležitost dozvědět se něco o japonské a korejské kultuře.

Loni jste měli příležitost si poslechnout spoustu zajímavých přednášek, zúčastnit se cosplay soutěže, obdivovat schopnosti těch nejlepších cosplayerů, nebo se dokonce naučit připravovat korejské kimči. Ať už vás z asijské kultury zajímá cokoliv, rozhodně byste si našli i něco pro sebe. Loňský, podle mého názoru, velmi přehledný systém na webových stránkách Animefestu vám umožňuje filtrovat všechny akce, které se budou určitého dne konat, např. v případě, že vás zajímají jenom dějiny, tak si bez problémů můžete vybrat pouze ty přednášky, které budete chtít navštívit.

Pro otaku komunitu byly vyhlášeny zajímavé soutěže - cosplay soutěže a amv soutěž, které se na Animefestu konají tradičně každý rok. Navíc se mohou fanoušci anime pokaždé něco dozvědět o každodenním životě cosplayerů, jak vypadá dabing anime a vyzkoušet si to na vlastní kůži. Dokonce mohou zjistit, jak připravit svůj vlastní ideální cosplay.

Pro "nezasvěcence" byla připravena spousta přednášek o japonské kultuře a přehlídek bojových umění. Loni třeba mohli zjistit, jak si zajistit levné bydlení v Tokiu, a to dokonce bez žádné znalosti japonštiny. Animefest také navštívila známá česká youtuberka, Lucie "Lusi" Melounová, která na svém kanálu Japondělí vypráví o všedním životě v Japonsku. 



Chcete - li se podrobněji podívat na loňský program Animefestu, tak navštivte jejich stránky zde.

Program letošního Animefestu ještě není zveřejněn, ale určitě se máme, na co těšit.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9