Jižní Korea povolila dovoz léčebného konopí

13:00 | 27.02.2019 Eunka 0
Jak je na tom Jižní Korea s dovozem a užíváním léčebného konopí? V tomto článku se dozvíte zajímavé informace.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: Rusty Blazenhoff/flickr.com
Dne 19. února uvedly úřady zabývající se touto problematikou, že Jižní Korea umožní dovoz léčebného konopí od příštího měsíce. Stane se tak v rámci úsilí o poskytnutí dalších možností léčby pacientům se vzácnými onemocněními.

Ministerstvo pro bezpečnost potravin a léčiv sdělilo, že Národní shromáždění schválilo návrh zákona, který umožní import i export léčebného konopí pro pacienty trpící epilepsií, roztroušenou sklerózou, neuropatickou bolestí a dalšími chorobami. Úředníci uvedli, že zákon vstoupí v platnost dne 12. března.

Ministerstvo také prohlásilo, že pacienti budou muset předložit žádost Korejskému centru experimentálních medikamentů a od lékaře navíc získat potvrzení, že neexistuje jiná alternativní léčba jejich nemoci. Bude také přesně určeno, jakou dávku potřebují a jak dlouho ji budou užívat. 

Dovoz, vývoz, výroba a prodej konopí byl v Jižní Koreji přísně zakázán, s výjimkou vývozu textilních vláken nebo semen, pravidla se však uvolnila, aby reagovala na požadavky pacientů a na mezinárodní trend legalizace léčebného konopí. 

Důležitá je však jedna věc. Podle protidrogových zákonů země je kouření, jiné nelegální užívání a obchodování s marihuanou pro rekreační účely, i nadále nezákonné. Viník by mohl být odsouzen až k pěti letům vězení.

ZDROJ: koreabizwire.com, ​asianews.eu

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9