V Koreji by bylo třeba zpřísnit tresty za týrání zvířat

15:06 | 14.11.2019 Eunka 0
Zvířata jsou živé bytosti a rozhodně si nezaslouží žádný druh týrání. V Jižní Koreji jsou tresty za takové činy velmi nízké, což by se mělo změnit.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pixabay.com
Případy spojené s brutálním násilím a týráním domácích zvířat, jako jsou psi a kočky, přetrvávají beze změny. Přestože byly vzneseny veřejné výzvy k přísnému potrestání, a kdykoli jsou ohlášeny šokující případy, jsou posíleny právní předpisy, kritici tvrdí, že skutečný trest dostane jen malé procento viníků.

Soulská policejní stanice v Mapo v nedávné době předvolala muže podezřelého ze zabití štěněte a vznesla obvinění. Pachatel je podezřelý z toho, že zabil svého psa a poté mrtvolu opustil. V červenci zas třicetiletý muž chytil a zabil kočku. Byl obviněn z porušení zákona o ochraně zvířat a v současné době je souzen.

Podle Národní policejní agentury se počet osob, které byly předvolány za porušování zákona na ochranu zvířat stále zvyšuje. V roce 2013 jich bylo 262 a v roce 2018 už 592. To je docela alarmující.

Jaké jsou v současné době v Jižní Koreji tresty za týrání zvířat? Pachatel může být vsazen do vězení na dva roky nebo mu hrozí pokuta okolo 20 milionů wonů (399 834 czk). Většina podezřelých však dostane jen podmínku.

Advokát Kwon Yoo-rim řekl: "Stávající zákony na ochranu zvířat byly už jednou zpřísněny v roce 2017, a přestože výše trestů není nyní tak nízká, udělené tresty stále nejsou dostatečně přísné."

Někteří z těch, co souhlasí s vyššími tresty, poukazují na to, že struktura by měla být změněna tak, aby nikdo nemohl zvířata snadno koupit a pak je vyhodit jako neživý předmět. S tím souhlasí i Lim Young-ki, vedoucí divize Záchrany zvířat 119. Doufejme tedy, že se v této věci brzy začne něco dít.

Co si o této problematice myslíte vy? 

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9