Administrativní pracovníci v Koreji trpí nemocemi kvůli stresu

13:00 | 14.09.2019 Eunka 0
Administrativní pracovníci v Koreji trpí depresemi, chronickou únavou, stresem a dalšími zdravotními problémy. Podle průzkumu si jich na tyto obtíže stěžuje až 80 procent. Proč se tak děje?
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: shutterstock.com
Podle nedávného průzkumu má více než 80 procent administrativních pracovníků v Jižní Koreji zdravotní problémy. Možná se ptáte proč? V článku si to však objasníme. 

Průzkumu od pracovního portálu Incruit se účastnilo 671 administrativních pracovníků. Zhruba  83,9 procent respondentů uvedlo, že se jejich zdraví zhoršilo od té doby, co začali pracovat jako administrativní pracovníci.

Jaké nemoci a zdravotní potíže tyto pracovníky postihly? Psychická nemoc vyvolaná stresem překonala seznam příčin poruch souvisejících s administrativní prací, což představuje 18,9 procenta. Ve skutečnosti si 2 z 10 administrativních pracovníků stěžovali na depresi, mentální nebo emoční poruchy v důsledku potlačeného hněvu nebo stresu, šikany, nespavosti a chronické únavy.

Mezi další obtíže patřily poruchy trávení, žaludeční vředy a další zažívací potíže, které představovaly 16 procent. Následoval je syndrom vyhoření neboli letargie po intenzivní práci (12,6 procenta). Dalším problémem byl i nedostatek pohybu a s ním spojena obezita (19 procent).

Při analýze výsledků podle věku 87,7 procent lidí ve věku 40 let vykazovalo největší příznaky zdravotních poruch. Pokud jde o pohlaví, byl poměr žen vyšší než u mužů, protože činil 87,5 procent (ženy) a 79,7 procent (muži).

"Jihokorejští administrativní pracovníci trpí řadou zdravotních obtíží, od mírného nepohodlí až po těžké poruchy," hlásil portál Incruit. "Tito pracovníci se tak stali takovou "chodící nemocnicí" a potřebovali stálou lékařskou péči."

Zajímavý průzkum a zajímavé výsledky. Jak by to asi dopadlo u nás, co myslíte?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9