Sérioví vrazi z Asie [Část 1.]

15:00 | 23.10.2018 KimSeoHwa 0
Neexistuje země, v níž by nedocházelo k vraždám. Některé vraždy jsou ovšem dílem náhody a pak je klasifikujeme jako neúmyslné zabití, některé jsou ale tak hrozné, že se o nich jen šeptá. Pojďme se projít světem sériových vrahů napříč Asií.
Policejní odznak
Policejní odznak FOTO: maxpixel.net

ČÍNSKÁ LIDOVÁ REPUBLIKA

Gao Chengyong


Mezi lety 1988 - 2002 řádil v Číně vrah, jehož média nazvala čínkým Jackem Rozparovačem. Během 14 let stihl znásilnit, zabít a posmrtně zmrzačit 11 žen. Všechny jeho oběti spojovala červená barva, do které byly oblečené. Jeho nejmladší oběti bylo teprve osm let. Říká se, že oběti sledoval až domů a obvykle zaútočil během dne. Někdy je znásilnil předtím než je zabil a někdy to udělal i poté, co zemřely.

Policie si spojila těch 11 vražd poprvé až v roce 2004 a nabídla i odměnu 200 000 juanů. I tak měla při dopadení tohoto zabijáka čiré štěstí, když byl zatčen jeho příbuzný za nějaký nesouvisející prohřešek, protože při rutinním testu DNA byl zjistěn blízký vztah k seriovému vrahovi.

Gao Chengyong totiž vedl klidný život v malém městě v západní Číně.



V roce 2016 byl Gao Chengyong zatčen v obchodě s potravinami v Baiyinu, kde dlouhá léta pracoval a kde se odehrálo 9 vražd z 11. Podle ministerstva veřejné bezpečnosti se podezřelý přiznal k 11 vraždám v Gansu a autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko v letech 1988 až 2002, načež byl odsouzen k smrti a zbaven všech svých aktiv. 

Zprávy o zatčení a přiznání byly pro rodinu tohoto muže velkým překvapením. Syn řekl mediím, že vůbec netuší, jak se s tím vypořádat a že je doslova zděšen tím, co jeho otec spáchal.

Cui Xiangping, jehož sestra Cui Jinping byla jednou z obětí, řekl médiím, že už začínal věřit, že případ jeho sestry nebude nikdy vyřešen. 

Jeho sestra byla bodnutá celkem dvaadvacetkrát předtím než jí vrah kolem 11 hodiny ráno dne 30.11.1998 rozpáral hrdlo. Tělo následně zmrzačil a ruce a další části těla nebyly nikdy nalezeny. Mrtvolu objevila matka oběti. Ta, poté co se dozvěděla o zabijákově zatčení nemohla přestat plakat. I když se to stalo před tolika lety, stále má svou dceru v paměti.

Dne 3.1.2019 byl popraven.

Yang Xinhai



Muž známý jako Monstrum působil ve čtyřech provinciích mezi roky 1999 až 2003. Spáchal 67 vražd a 23 znásilnění. V noci si vždy vybral dům a zabil všechny jeho obyvatele. Vybíral si hlavně chudé. Vraždil kladivem, sekerou nebo lopatou. Pokaždé si po vraždách bral nové oblečení a velké boty. 

Jang se narodil 29. července 1968 v Zhengyang County, Zhumadian, Henan Province. Jeho rodina byla jednou z nejchudších v tamní vesnici. Byl nejmladší ze čtyř dětí a velmi inteligentní. Od roku 1985 se toulal po Číně a pracoval jako nádeník. 

Již v roce 1996 byl jednou odsouzen k pěti letům vězení za pokus o znásilnění. Jeho propuštění se uskutečnilo právě v roce 1999, kdy začal vraždit. 

Jeho vražednému řádění byl konec poté, co jej zadržela policejní hídka v zábavním podniku. Během rutinní kontroly totiž vypadal a jednal podezřele. Poté, co jej vyslechla, zjistila že je to hledaný vrah.

Krátce poté se přiznal k 67 vraždám, 23 znásilněním a 5 útokům.  Při porovnání DNA z místa činu se schodovalo na všech místech.

Dne 19. září 2000 v Guozhuang Village spáchal 2 vraždy, 1. října 2000 v Chunshuzhuang, Xiaoying znásilnil ženu. 15. srpna 2001 ve Fangcheliu Village spáchal 3 vraždy a 1 znásilnění. Na podzim 2001 v městské části Kanglou spáchal dvě vraždy. V zimě 2001 ve vesnici jihovýchodně od okresního města Ye County spáchal další 2 vraždy. Takto by se postupně daly popsat všechny jeho zločiny. 

Popsán byl i případ z října 2002, při němž toto monstrum zabilo rolníka s jeho šestiletou dcerou lopatou a znásilnil jeho těhotnou manželku, která jediná útok přežila.

Dne 1. února 2004 byl shledán vinným ze všech 67 vražd a 23 znásilnění a odsouzen k trestu smrti. Ten byl vykonán 14. února 2004 výstřelem do zátylku.

FOTO: youtube screen

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9