Sérioví vrazi z Asie [Část 2.]

15:00 | 31.10.2018 KimSeoHwa 2
Neexistuje země, v níž by nedocházelo k vraždám. Některé vraždy jsou ovšem dílem náhody a pak je klasifikujeme jako neúmyslné zabití, některé jsou ale tak hrozné, že se o nich jen šeptá. Pojďme se projít světem sériových vrahů napříč Asií.
Policejní odznak
Policejní odznak FOTO: maxpixel.net

JIŽNÍ KOREA

 

Kim Hae Sun



Narodil se 6. května 1969 v provincii Severní Čolla, oblast Gochang. Jeho jméno se zapsalo do historie korejské kriminalistiky sériovými vraždami a násilnostmi. Své činy páchal mezi říjnem a prosincem v roce 2000. Za tuto krátkou chvíli stihl zabít 3 mladistvé a když se pokusil zabít další osobu, nevyšlo to a byl zatčen.

Jeho otec byl farmář, který jej velmi často bil páskem na nahá záda a hýždě. Již jako dítě měl specifickou psychickou poruchu a jeho otec tímto prohluboval jeho pocit zrady. Během výslechu řekl vyšetřovatelům, že kvůli těm ranám a jizvám nikdy nenavštívil veřejné lázně a jako úlevu od stresu mučil kočky a psy. Začal mít extrémně násilné tendence a jeden čas se ukájel sexem se zvířaty. V 16 letech byl poprvé souzen za krádež a když mu bylo 24 let byl odsouzen dokonce na dva roky za násilný čin. Ve věku 26 let byl již odsouzen na čtyři roky vězení za znásilnění.

Ve věku 27 let odešel do Busanu, kde pracoval v restauraci u rybářských lodí, kde se naučil používat námořní uzly a naučil se dokonale pracovat s noži. Poté, co shromáždil peníze, šel pracovat do čajovny. To se stalo 3 měsíce před vraždami.


Dne 25. října 2000 byla nalezena první oběť. Jedenáctiletá Jung Hye In byla nalezena mrtvá asi 150 metrů od silnice, na níž byla naposledy spatřena živá. Pár dnů po nálezu byla pitvou potvrzena smrt uškrcením a také bylo zjištěno že byla znásilněna. 



Dne 19. prosince si měl tento vrah vyhlédnout opilou dívku, která se vracela domů ze zábavy,  kterou však zachránil divný pocit, díky němuž se vrátila zpět a šla domů s několika lidmi. V ten samý den ale zmizeli dva sourozenci, bratr a sestra.

Tělo dvanáctiletého Park Hong Suna bylo nalezeno hned druhý den asi 300 metrů od jeho bydliště. Bylo pokryto nějakým šálem a na krku mu zůstal žlutý předmět. Přibližně 5 metrů od těla byla nalezena podprsenka s kalhotkami, obojí bylo rozřezáno ostrým nástrojem na kousky.

Tělo jeho starší sestry patnáctileté Park Eun Mi bylo nalezeno o 500 metrů dál od. Sukni měla přetaženou přes hruď a ruce i nohy měla připoutané ke stromu pomocí punčoch. Děsivý výjev doplňovaly dívčiny rukavice, které měla nacpané v puse. Viditelná zranění byla bodného charakteru a některé části jejích intimních partií chyběly. Tyto části byly pak nalezeny v příkopu u těla.

Přesně 56 dní po první vraždě vyšetřovací skupina zatkla Kim Hae Suna. Bylo to několik dní poté, co se našla těla sourozenců. Mělo se tak stát během útoku na dalšího mladistvého, což  ale policie nepotvrdila. Dne 11. července 2000 ho okresní soud v Čondžu shledal vinným a odsoudil ho k smrti. Přestože se tento vrah ihned proti rozsudku odvolal, byl  24. prosince 2001 popraven.

Profesor Pyo Chang Won, který jej klasifikoval ve své knize "vraždy z Koreje" jako kriminálního psychopata, vyjádřil politování nad tím, že policie mohla zabránit vraždě oněch sourozenců, kdyby byla rychlejší.

Není známo, jaká událost či rozpoložení vedla Kim Hae Suna k první vraždě.
 

Yoo Young Chul (Raincoat killer)



Narodil se 18. dubna 1970 a stal se kanibalem a sériovým vrahem, který si připsal na svůj seznam 21 zvražděných osob. Mezi jeho oběti patřili prostitutky a bohatí staří muži. Odsouzen byl však pouze za 20 vražd a to kvůli špatně odebraným vzorkům a technické chybě vyšetřovatelů. Své zločiny páchal od září 2003 do července 2004, kdy byl zatčen. 

V jeho životě se zdálo vše normální. Oženil se v roce 1992 a měl jednoho syna. Avšak Yoo byl čtrnáctkrát odsouzen za různé přestupky a před první vraždou strávil celkem sedm let ve vězení.

Ale vraťme se k jeho vážným zločinům. Od září do listopadu 2003 zabil několik bohatých seniorů a to tak, že pronikl do jejich domů a utloukl je kladivem. V každém případě byly tyto vraždy klasifikovány jako krádež - zabití, ačkoliv ani jeden dům Yoo nevykradl. V momentě, kdy začalo intenzivní pátrání, Yoo změnil své návyky a začal vraždit prostitutky. Vtipné je, že v lednu 2004 byl kvůli krádeži v obchodě na chvíli zatčen, ale o dva dny zase propuštěn pro nedostatek důkazů.

Od března 2004 zabil další prostitutky, které ale zmrzačil a nechal tlít jejich těla, aby ztížil jejich identifikaci. Většinu z nich pohřbil v horách kolem města Soul.

Poté, co byl začen, přiznal se k vraždám 19 lidí. Z jeho přiznání vyšlo najevo, že má na svědomí zhruba 26 osob, ale některé z nich nebyli vyšetřovatelé schopni s ním spojit. Přibližně měsíc po zatčení Yoo přiznal, že také jedl maso svých obětí, i když se nikdy nenašel žádný důkaz, který by to potvrdil.



Při prohledávání jeho bytu došlo k několika spekulacím, že inspiraci pro své vraždy nalezl ve filmech jako Very Bad Things a Normal Life. Později se přiznal, že nejvíce inspirován byl sériovým vrahem Jeong Du Yeongem, který zavraždil devět bohatých lidí v Busanu v letech 1999 - 2000. Také uvedl, že jeho nelibost vůči bohatým pramení z raného dětství, kdy cítil závist kvůli své velké chudobě.

Během vazby se pokusil utéct pomocí předstíraného epileptického záchvatu. Po 12 hodinách byl opět dopaden. 

Proces zdržoval tím, že se odmítal jakkoliv bránit a i když se omluvil rodinám obětí, prohlásil, že nemá v úmyslu skončit. Policie měla jen málo důkazů, které jej spojovaly s vraždami, až na jeho přiznání. Nakonec byl odsouzen k trestu smrti dne 13. prosince 2004 za 20 vražd. Trest zatím nebyl vykonán. 

Tímto seriovým vrahem se v roce 2008 inspiroval také režisér Na Hong Jin a natočil film The Chaser.
 
FOTO: youtube screen

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9