Malá Francie v Soulu: Seorae

18:00 | 27.10.2014 Teér-chan 2
Slyšeli jste už o francouzské vesničce Seorae v jihokorejském Soulu? Pokud ne, teď je ten pravý čas se o ní něco dozvědět.
francouzská vysoká škola v Soulu
francouzská vysoká škola v Soulu FOTO: commons.wikimedia.org
Vesnice Seorae, přezdívaná také jako Montmartre (díky tomu, že leží na kopci), je velmi zvláštní oblastí. Nachází se jižně od řeky Han v jedné z nejbohatších částí Soulu. Známá je také jako francouzská vesnice. V polovině 80. let se sem přestěhovalo několik francouzských rodin. Postavili si zde vlastní školu a tohle místo si přizpůsobili svému evropskému stylu.

Na první pohled to tu nevypadá příliš francouzsky, ale je tu spousta francouzských vináren, pekařství, restaurací, obchodů a miláčci Starbucks si zde také najdou své místečko. 



Žije zde cca 560 Francouzů (370 z nich jsou děti). Většina dospělých jsou zaměstnanci francouzských společností podnikajících v Jižní Koreji. Dnes zde žije až 40% francouzských obyvatel žijících ve městě Soul.


Paris Croissant ve kterém si rozhodně nekoupíte ani rýži, ani korejské pečivo. Nabízí francouzské bagety a pečivo. Majitel sem dováží vlastní mouku z Francie


Waffle Cafe


Svoboda, bratrství, rovnost - ve francouzštině a korejštině

Všechny cedule, značky a všelijaké nápisy jsou psány jak v korejštině, tak ve francouzštině a většinou pro zahraniční turisty i v angličtině.

Více fotografií z obchůdků a celé vesnice naleznete v galerii.


ZDROJ:facebook/hiseoul, evanandrachel.com, wikipedia.org/wiki/Seorae_Village, thewanderlustproject.com, stripes.com
FOTO: stripes.com, evenandrachel.com, driftingfocus.com, korea.net, thewanderlustproject.com, Jason Reibol / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9