Návštěvnost darknetu v Koreji vzrůstá

13:00 | 03.08.2019 TerkaS 1
Počet Jihokorejců navštěvujících darknet, síť šifrovaných webových stránek, které nelze navštívit pomocí vyhledávačů, se za 2 a půl roku ztrojnásobil. Co více odhalily nedávné statistiky? Dočtete se v našem článku.
Darknet - temná strana internetu
Darknet - temná strana internetu FOTO: Christoph Scholz/flickr.com
Statistiky zveřejněné Tor Metrics toto pondělí prozradily, že darknet koncem roku 2016 navštívilo průměrně 5156 Jihokorejců denně. V červenci letošního roku toto číslo vyskočilo na 15951 uživatelů. Za stejnou dobu se počet uživatelů darknetu po celém světě skoro zdvojnásobil ze 151794 uživatelů na 290955.

Tor Metrics je webová stránka vyhodnocující a analyzující data nasbíraná z Tor, jedné z prominentních sítí darknetu. Darknet často slouží jako dějiště zakázaných aktivit, jako je výměna kryptoměn, ilegálních videí a drog. Uživatelé musí pro přístup k darknetu, kde mohou být ilegální aktivity provedeny anonymně, používat specifický software a ověření.

Noviny The Korea Economic Daily v úterý prozradily, že informace ke kreditní kartě lze na darknetu zakoupit za 20 amerických dolarů za kartu. V undergroundovém kyberprostoru se obchoduje i se softwarem používaným k hackování a zařízeními pro ilegální kopírování karet.

Jaký máte názor na darknet? Podělte se o něj s námi v komentářích.

ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9