Restaurace, které budete moci navštívit během AsianFest 2018

10:00 | 12.07.2018 Xiunka 0
AsianFest 2018, jedna z největších událostí letošního roku, na které rozhodně nemůžete chybět, se nám nezadržitelnou rychlostí blíží. Za necelé tři týdny vše vypukne. Zajímá vás, na jakých dobrotách si tam budete moci pochutnat? Vše zjistíte v článku
Pokrm restaurace SaSaZu
Pokrm restaurace SaSaZu FOTO: asianfest2018.cz

Koncem března jsme vás informovali o dalším ročníku AsianFest. Při této příležitosti jste se mohli zúčastnit zajímavé soutěže o vstupenky. Výherci se mohou těšit z lístků třídy Business Class a Economy.

O čem AsianFest je? Proč by měl připoutat vaši pozornost? Jedinečnou příležitostí! V průběhu konání AsianFestu budete moci prozkoumat kulturu a gastronomii Thajska, Vietnamu, Indie, Číny, Koreje, Japonska, Filipín, Indonésie, Malajsie a Srí Lanky a to přímo na Branické louce v Praze. Ušetříte tak za letenky a během tří dnů se ponoříte do tajů a krás Asie.

Kromě ikonických staveb Asie, plavby lodí do areálu, VIP sekce a 5 scén vystoupí během AsianFestu 2018 přes 350 asijských umělců. D4Dance, Om Dance Academy, Oheň a Voda – škola bojových umění, Bollynatyam, Centrum Karate Praha, Wushu Centrum a mezi nimi budou mnozí další. O umělcích se více dočtete zde.

Pojďme se ale věnovat gastronomii, která zajímá nejednoho z nás. Své kuchařské umění předvede více než 120 restaurací. Přijdou si na své i ti největší labužníci a nejeden mlsný pohárek bude potěšen. Příblížíme vám několik míst, jejichž pokrmy budete moci během AsianFest 2018 ochutnat.


Buddha-bar

Buddha-Bar je luxusní dvoupatrová restaurace v podzemí historické Prahy s bezmála třímetrovou sochou Buddhy. Už při vstupu se budete cítit jako v pohádce, kterou se vám nebude chtít opustit. Těšit se můžete na lahodné sushi, thajské červené kari, mandarínské palačinky a mnoho dalších dobrot. Za zmínku také stojí originální koktejly.

Web
 

AntHill

AntHill je vietnamská kavárna inspirovaná obdobím Thời bao cấp, kdy lidé přežívali o trošce rýže a rybí omáčky a tvořili celoživotní přátelství. Nabudete zde dojmu, že se nacházíte uprostřed Hanoje. Sedět můžete nejen u stolu, ale také na polštářcích. K ochutnání vám bude nabídnut vydatný salát s rýžovými nudlemi, skvělé matcha lívance, mungo klíčky s vepřovým masem či bún trộn. Popíjet u toho budete moci avodákové smoothie.

Web
 

Gao Den

Gao Den je rodinný podnik vedený bratry Khanh a Giang Ta. Používají ty nejčerstvější suroviny a propojují tradiční vietnamské recepty a techniky s kulturou evropské kuchyně. Starší z bratrů vystudoval institut gastronomie v Saigonu a poté podnikl cestu Vietnamem. Ucelil si pohled na chutě a vlastnosti ingrediencí. Pokrmy jsou výsledkem jedinečné inovace známých chutí.
 

NGON street food & fresh bar

V NGON street food & fresh baru se můžete těšit na nejvoňavější verze vietnamských polévek Ph Bò Sốt Vang, dušené maso na červeném víně známé jako Beef Bourgignon a také Bánh Mi Patè – domácí vietnamskou bagetu s pórkem, domácí paštikou a čerstvou zeleninou ochucenou chilli kořením a sezamem.
 

NOI

NOI je thajská restaurace v srdci Malé Strany. Zdobí ji sošky Buddhy, svíčky a rozkvetlé orchideje. V zadní části interiéru je ve zdi velké okno, kterým vidíte přímo do kuchyně na thajské kuchaře. Máte tak jedinečnou příležitost pozorovat přípravu vašeho pokrmu. Pro milovníky pálivých jídel bychom doporučili Kang Khew Wan Koong, což jsou krevety vařené ve vývaru ze zeleného curry s kokosovým mlékem ohodnocené třemi papričkami. Pokud nemáte rádi velmi pálivá jídla, máte možnosti objednat si Kai Phad Khing, kuřecí nugety ochucené čerstvě nakrájeným zázvorem ohodnocené pouze jednou papričkou. Vegetariáni si v této restauraci přijdou také na své, protože na ně kuchaři nezapomněli a nabízí pokrmy přímo pro ně.


Prostředí restaurace NOI, ZDROJ: asianfest.cz


Samarkand

Samarkand je uzbecká restaurace, která je svého druhu v Česku jediná. Každičký detail interiéru restaurace vychází z dávných tradic uzbeckých mistrů. Uchvátí vás vyřezávané lustry z čistého dřeva, vyřezávané lůžko tapčan dovezené z Uzbekistánu, ručně tkané koberce a keramická mozaika na stěnách. Uzbečtí kuchaři vám podle tradičních receptů připraví jak sváteční pilaf, tak i lagman nebo vynikající uzbecký chléb.
 

Yoshihashi Sushi

V restauraci Yoshihashi Sushi se můžete těšit na autentickou japonskou kuchyni, kterou vám představí dva japonští sushimasteři, Yoshimu a Hiro. Na tento titul se mnohdy čeká i třicet let, než kuchař – sushimaster dosáhne naprosté dokonalosti a vymyslí své zpracování rýže či přípravu sushi. Nigiri, maki, temaki, california maki: všechny tyto druhy sushi vám zde budou nabídnuty. V restauraci se můžete také těšit na jedinečnou přípravu jídla zvanou shabu shabu nebo tradiční způsob podávání saké.

Web
 

Asia Point

V restauraci Asia Point se můžete těšit na autentickou vietnamskou, čínskou a thajskou kuchyni. Ochuzeni nebudete také o japonské sushi.

Web

 

Garuda

V Indonéské restauraci Garuda se vaří podle tradičních receptur. Na své si přijdou nejen milovníci ostrých jídel, ale také ti, kdo ocení dokonalou harmonii chutí a vůní. Těšit se můžete na tradiční pikantní omáčku sambal, kterou si kuchaři připravují podle tajných rodinných receptů.

Web
 

Levitate Restaurant

Restaurace Levitate využívá čerstvé sezónní ingredience na způsob fine-dining, a tím je cenově dostupná všem. Můžete se těšit na hovězí wagyu od certifikovafikovaných lokálních farmářů, kachnu s česnekem a pěti druhy koření nebo dezertní foie gras ponořené v horké belgické čokoládě s tofu chipsem.

Web
 

Muc Dong Restaurant

Muc Dong Restarace vám přináší autentickou vietnamskou kuchyni. Vietnam oplývá nekonečnými rýžovými poli a zelenými břehy. Každý Vietnamec má ve své paměti studny, plantáže cukrové třtiny, moruší chovy a tzv. buvolí děti nazývané Muc Dong. Restaurace vám umožní nahlédnout do tajů a krás Vietnamu.

Web

Pokrmy Muc Dong Restaurant, ZDROJ: asianfest2018.cz
 

Smaragdová Zahrada

V restauraci zvané Smaragdová Zahrada se můžete těšit na točené pivo, teplé i studené nápoje, nejlepší čínské speciality a rovně nejrůznější saláty. Na své si přijdou i vegetariáni.
 

Namaskar Restaurant

Restaurace Namaskar je nekuřácká a tím je vhodná pro rodiny s dětmi, pro které jsou v nabídce speciální omáčky jemné chuti a jako příloha různé druhy indických palačinek. Na své si přijdou zejména milovnici ostrých jídel a samozřejmě také vegetariáni. Pro hosty je připravena pestrá nabídka masitých i bezmasých pokrmů, které jinde neochutnají.

Web

 

Authenticthai Restaurant

Authenticthai restauraci provozují rodilí Thajci, kteří pro vás připraví zdravé a chutné jídlo bez glutamátů (MSG). Můžete se těšit na originální thajskou a asijskou kuchyni.

Web
 

SaSaZu

SaSaZu restaurace kombinuje fushion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, Roti a Tai-Tai Gril. Kuchaři získávali inspiraci cestováním po jihovýchodní Asii na tržištích Indonésie, Thajska nebo Kambodže. Své vzpomínky promítli do unikátních pokrmů, na kterých si budete moci pochutnat. Vydáte se tak na unikátní pouť vzpomínek spolu s nimi.

Web

 

Pho Olšanka

Asijská restaurace Pho Olšanka vám nabídne pokrmy z japonské, čínské, thajské a vietnamské kuchyně. Vykouzlí vám na talíři nejlepší jídlo široko daleko.
 

BAP RÝŽE, Korean Restaurant

V restauraci BAP RÝŽE ochutnáte nejlepší pokrmy korejské kuchyně.

Facebook
 

Le Smoofi

Zajímáte se o zdravou stravu? Zkrášlující nápoje? To vše naleznete v unikátní bistro-lékárně LE SMOOFI! Budete moci vyzkoušet 100% organický perlový nano-prášek, adaptogeny jako  bio Moringa, bio Chaga, bio Maitake a odborně ve správném poměru připravený extrakt z kořene He Shou Wu,  superfoods typu pitaya, modrou spirulínu, jedlé květy a Umibo, rostlinný kaviár z moře ze souostroví Okinawa v Japonsku. To ovšem není vše. V nabídce naleznete také čaj měnící barvu a modré víno.

Facebook


Zkrášlující nápoje Le Smoofi, ZDROJ: asianfest2018.cz
 

FRESH & FAT BISTRO

V jedinečném bistru FRESH & FAT zakusíte využívání zdravého tuku úžasným způsobem, který vám vykouzlí úsměv na tváři.

Web


Zdravé Stravování

Většina z nás zná pojmy jako nadbytečná kila nebo zdravá strava. Jak jíst zdravě, chutně a přitom hubnout? Zdravé Stravování vám s tím pomůže.

Web
 

Miss Saigon

Oblíbili jste si zejména vietnamskou kuchyni? Znáte nebo byste chtěli vyzkoušet Phở bò (čtěte fo bo), Phở gà (čtěte fo ga), Bún chả (čtěte bun ča), nebo Bún bò nam bộ? V restauraci Miss Saigon vám to bude umožněno.

Web


Přečetli jste si pouze malý výčet toho, co pro vás bude od 27. do 29. července během AsianFest 2018 připraveno. Srdečně vás na tuto událost zveme a těšíme se na vás.



ZDROJ: asianfest2018.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9