Účinkující, kteří se představí na AsianFest 2018

15:00 | 08.07.2018 DEADiX 3
AsianFest 2018 nám už klepe na vrátka, a tak je ten pravý čas podívat se na umělce, kteří budou k vidění na tomto festivalu. A není jich zrovna málo!
Ayala Setara, tanečnice ve stylu Tribal Fusion
Ayala Setara, tanečnice ve stylu Tribal Fusion FOTO: asianfest2018.cz

Ayala Setara

Pražská tanečnice Ayala Setara se věnuje tanečnímu stylu Tribal Fusion, který kombinuje prvky flamenca, baletu, contemporary dance, čínského pavího tance, tance butó a dalších stylů. Se svým manželem tvoří hudebně-taneční duo Angelzone. Na AsianFestu ji uvidíte v Golden Dragon Plaza coby japonskou pavoučí démonku Tsuchigumo (japonský moderní tanec butó + akrobacie na visutém kruhu) a v Pekingském divadle coby páva (čínský paví tanec).

Také vám bude k dispozici v Zenové zahradě, kde povede workshop tance butó, při kterém zkusíte pozice, o kterých byste nevěřili, že jste jich schopni.
 

Web a Facebook

Kintari

Kintari byla založena v roce 2006, aby v Čechách jako jediná česko-indonéská skupina prezentovala indonéské umění v rámci svých komponovaných pořadů a získávala tak prostředky na realizaci rozvojových projektů na ostrově Lombok. V současnosti Kintari sdružuje řadu umělců, studentů, cestovatelů, učitelů, lékařů a dalších zájemců o Indonésii a asijskou kulturu.

Web

Pavel Zubek - industriální fotograf

Fotografii se věnuje zhruba 20 let, kdy začal fotit samozřejmě na kinofilm. Nyní se už soustředí na digitální fotografii, která je fenoménem dnešní doby ve světě grafiky a fotografie samotné. Nejradši se věnuje fotografii industriální, jelikož od dětství žije v Třinci, v hutnickém městě. Část dětství však prožil i na venkově v lůně Beskyd, a tak je i příroda jeho poměrně oblíbeným tématem.

Web
 

Čajovna Dharmasala; FOTO: asianfest2018.cz

Dharmasala

Čajovna Dharmasala, unikátní spojení kultury Himalájí a čaje v srdci Karlína. Nabízí únik od stresu všedních dní a příjemné posezení, například nad šálkem masaly nebo tibetského máslového čaje se solí.

O přípravě čajů se dozvíte více při čajovém obřadu ve festivalovém workshopu.

Web

Centrum Karate Praha

Centrum Karate Praha bylo založeno v roce 2011 s cílem nabídnout trénink tradičního karate dětem a dospělým z Prahy a okolí. Tréninky jsou speciálně zaměřeny a rozděleny do jednotlivých věkových skupin podle vývojových fází se zaměřením na rozvoj motoriky, koncentrace a disciplíny.

Web

Veronika Janů

Její nejoblíbenější prací je focení jídla, ale rozhodně se nevyhýbá ani práci s lidmi, zejména dětmi. Další velkou sekcí, které se s oblibou věnuje, jsou fotografie z různých zemí, protože velmi ráda cestuje. Z poslední cesty vznikl dokonce i cestopis.

Web
 


Řepový burger od Veroniky Janů; FOTO: veronikajanu.cz

Urasenke Praha

Česká asociace cesty čaje Urasenke pořádá pravidelné studijní schůzky zájemců o Cestu čaje, při níž se studenti pod vedením zkušených učitelů snaží prohloubit své znalosti i dovednosti. Ve spolupráci s Česko-japonskou společností, Velvyslanectvím Japonska v ČR a dalšími českými i japonskými subjekty tak máme řadu dalších aktivit, mezi něž patří třeba přednášky, veřejné prezentace čajového obřadu a další.

Web

Bollynatyam

Bollynatyam se věnuje indickému tanci od jeho klasické formy (bharat natyam) po styly současné. Zaměřuje se na kvalitní a inteligentní taneční výuku, která obsahuje jak klasické, folklorní, bollywoodské, tak i moderní pohyby, gesta a rytmy.

Web

T.E.T.R.I.S.

Skupina T.E.T.R.I.S. již devět let působí na české scéně. Navštívili všechny důležité ohnivé festivaly v ČR a absolvovali i několik zahraničních vystoupení v Ománu, Německu či Spojených arabských emirátech.Vystoupení obsahuje spojení tance, akčního pohybu a dlouholeté praxe v manipulaci s ohněm v různých podobách. Celá show je doprovázena moderní, dynamickou hudbou, při níž uvidíte točení s různým ohnivým vybavením.

Web
 


T.E.T.R.I.S.; FOTO: asianfest2018.cz

Oheň a Voda – škola bojových umění

Škola se zabývá výukou čínského bojového umění pocházejícího ze severního kláštera Shaolin a Taiji stylu Chen. Na AsianFestu 2018 můžete v našem podání vidět Tanec čínského lva Boj ohně a vody, ve kterých střídáme Taiji Chen beze zbraně, Shaolin se zbraní pudao, Shaolinskou pěst a Taiji s mečem.

Web

Pepa Středa

Cestující fotograf a nakladatel. Fotografuje klasicky i digitálně, preferuje panoramatický střední formát, jenž je svou kvalitou a perspektivou ideální pro zobrazení hor, které fotografuje nejraději.

Web

Om Dance Academy

Profesionální taneční skupina, která se věnuje indickému Bollywoodskému tanci. Skupina pravidelně vystupuje na událostech pořádaných indickým velvyslanectvím – Holi (svátek barev) a Diwali (svátek světel), festivalech, TV pořadech, večírcích, apod.

Web
 


Urasenke Praha; FOTO: asianfest2018.cz

Acrobalance

Zaměřují se na výuku AcroYogy. Ve svých kreacích čerpají i z párové akrobacie, která akrojógovou praxi doplňuje. V Praze učí pravidelné lekce, workshopy a retreaty pak po celé ČR. Pořádají i prázdninové pobyty v zahraničí.

Web

Astraia Art

Astraia Art je malá skupina velkých nadšenců exotického umění a kultury. Kromě tanců z Dálného východu a Orientu, které předvedou na AsianFestu 2018, se prezentují i jinými žánry, např. scénickým a kabaretním tancem nebo tancem různých národů. Na festivalu budete moci vidět provedení jejich činského tance s vějíři, thajského tance s děštníky, indického tance s hořícími lotosy a na konec sólo tanečnici s hadem, která bude i součástí workshopu.

Ge-Baek Hosin Sool

Úkolem školy Ge-baek Hosin sool je předávat toto bojové umění všem, kteří mají zájem ho studovat v nepozměněné podobě tak, jak ho v minulém století představil zakladatel, generál Choi Hong-hi. Techniky taekwonda jsou jednoduché a praktické a může je studovat opravdu každý bez rozdílu věku, pohlaví nebo fyzické zdatnosti.

Web
 

Bojový sport taekwondo vám předvede škola Ge-baek Hosin sool; FOTO: asianfest2018.cz

Hopae Sool

Hopae je velmi praktická zbraň pro sebeobranu. Je lehce použitelná, velmi nebezpečná a lehce přenosná v kapse, v kabelce nebo za opaskem. Během vteřiny můžete velmi efektivně hopae použít bez jakékoliv nutnosti rozcvičování.

Web

Jumping Drums

Jumping Drums jsou dlouholetým úspěšným bubenickým projektem profesionálního bubeníka, lektora a muzikoterapeuta Ivo Batouška. Tento projekt přináší vašim uším a očím strhující bubenickou delikatesu. Na AsianFest 2018 si vychutnejte atmosféru s jedinečným programem nazvaným Taiko Do, a to jak samostatným vystoupením, tak koncertem tří bubeníků Jumping Drums.

Web

Taekkyon

Taekkyon (nebo také taekyun, taekkyeun, taekgyeun…) je originální korejské bojové umění. Pro taekkyon je typický uvolněný rytmický pohyb s četným arsenálem technik obsahující kopy, porazy, podmety, útoky a bloky především otevřenou rukou.

Web


Taekkyon; FOTO: asianfest2018.cz

Kvantová Terapie

Kvantová hudební meditace je mostem mezi tradičními řízenými meditacemi s využitím muzikoterapie a kvantovým přístupem, který vám pomůže se efektivněji uvolnit a prožít průběh celé meditace.

Web

Jana Dyškantová

Fotografka snažící se o přirozenost svých fotografií – aby vystihovaly emoce, zachycovaly atmosféru, příběh a osobnost.

Web

D4Dance

D4Dance je mezinárodní profesionální umělecká skupina registrovaná jako D4Dance Germany Performing Arts, Mnichov. Specializuje se na indické bollywoodské taneční formy od klasických forem po různé formy lidového tance z různých částí Indie, které v Evropě zatím nejsou tolik rozšířené.

Web a Facebook
 


Kvantová terapie; FOTO: asianfest2018.cz

Christian Duy Chu

Jednou z Christianových zásad je, že člověk má v životě dělat to, co ho baví. Jen tak to může dělat opravdu dobře. Já sám se mezi hrnci a pánvemi pohybuji už od šestnácti let a svou vášeň pro vaření se mi povedlo spojit s vášní pro cestování a objevování. Právě z této kombinace se zrodil koncept Levitate, který nám umožňuje čerpat z našich asijských kořenů, ale zároveň nám dává obrovské možnosti neustále hledat a zdokonalovat se.

Web

Shiatsu

Shiatsu je japonská masážní technika umožňující hlubokou relaxaci, uvolnění zablokovaných svalů, fascií a neprůchodných blokád i doplnění životní energie.

Web a Facebook

Ondřej Glogar

Ondřej se narodil na severní Moravě. Věnuje se tvorbě muziky již od ranného dětství. Ve svých 14 letech začal hrát aktivně na didgeridoo. Jistou éru svého mládí působil v Havířově, kde začal při svých prvních vystoupeních na lokálních akcích kombinovat hru na tradiční didgeridoo s elektronickou muzikou. Od svých dvaceti let cestuje po celém světě a začíná s didgeridoo objevovat alternativní životní směr, při kterém dlouhých 6 let strávil cestováním po Španělsku a Kanárských ostrovech.
 

Facebook a SoundCloud



Ondřej Glogar; FOTO: asianfest2018.cz

Losers Cirque Company

Losers Cirque Company je produkčním projektem společnosti United Arts Petra Horníčka a Zdeňka Moravce. V současné době má Losers Cirque Company na repertoáru tři úspěšná novocirkusová představení. Pro AsianFest 2018 vznikne naprosto jedinečné vystoupení Dobrodružná cesta do Asie, které bude možné vidět pouze po tři večery. Spolu s námi můžete v rámci AsianFest na pódiu Pekingského divadla procestovat Vietnam, Čínu, Thajsko a Japonsko.

Web a Facebook

Wushu Centrum

Pod pojmem wushu jsou dnes chápána čínská bojová umění známá v západním světě spíše pod nepříliš přesným pojmem gongfu (功夫) (u nás také kung-fu), který má ve skutečnosti obecnější význam dovednosti získané na základě vynaloženého úsilí. Ve Wushu Centru mistra Qin Ming Tang si můžete vybrat z mnoha různých stylů. Vyučuje se zde Shaolin, Taiji, Qi-gong, Ba Gua nebo čínský box San Da. Mistr Qin Fei představí na AsianFestu 2018 kromě Wushu Centra i tradiční čínské tance jako jsou lví tanec a dračí tanec.

Web
 


Dračí tanec, Wushu Centrum; FOTO: wushucentrum.cz


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9