A je to tady! Jaké filmy nabídne letošní Eigasai?

19:07 | 29.01.2018 Zita 3
Co přinese další rok japonského filmového festivalu Eigasai? Na které filmy se můžete těšit a od kdy si vyhradit místo ve svých diářích? To a vše další na jednom místě.
V centru pozornosti se letos objeví především Akira Kurosawa
V centru pozornosti se letos objeví především Akira Kurosawa FOTO: Rupoint.cz
Rok se sešel s rokem a k radosti všech filmových nadšenců přinesl i další ročník oblíbeného japonského festivalu Eigasai, který se bude konat od 22. do 26.2. již tradičně v Lucerně.

Zatímco slavností zahájení představí od 19:00 snímek Mohykán se vrací domů, páteční a sobotní filmové kousky budou spíše v režii Akiry Kurosawy. Divákům se tak nabídnou kinematografické klenoty známé pod jmény Rašomón, Klíč, Nebe a peklo či Muži, kteří šlapou tygrovi na ocas. Nebude však chybět ani rodinná dílna či japonská fraška kjógen. Nezapomnělo se ovšem ani na novější filmy, jako jsou Sídliště nebo Misono universe, což však hravě vyváží poslední dílo festivalu, Dodeskaden, z roku 1970.


Rašomón

Vstupné na jednu projekci činí 90 korun, nabízí se ale i V.I.P. akreditace na celý festival s možností rezervovaného sedadla na všechny projekce (400 Kč). Studenty potěší o něco levnější studentská akreditace (250 Kč), tentokrát však bez předběžné volby sedadla.

Doufáme, že si Eigasai 2018 užijete a popřípadně zavčas doporučíte, na který snímek jíti!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9