EIGASAI opět nabídne bohatou podívanou

17:00 | 06.01.2020 Zita 2
Japonský filmový festival EIGASAI se letos bude konat již v lednu. Jaké filmy přinese a jak zní jeho motto? Další informace včetně ceny vstupenek na jednom místě!
Poznáte, o jaký film jde?
Poznáte, o jaký film jde? FOTO: AsianWiki.com
Letošní rok je pro vztahy mezi Japonskem a Českem velice významným, neboť letos oslavíme 100 let od navázání diplomatických vztahů mezi Japonskem a Československem. Hned v lednu navíc přichází japonský filmový festival EIGASAI, takže se milovníci Japonska a japonské kultury budou mít na co těšit.

EIGASAI, jehož motto tentokrát zní "Když nemůžeš, přidej!", bude tento rok zahájen snímkem Barvy života, jehož projekce proběhne v pondělí 20.1. v pražském kině Lucerna od 18 hodin. Film režiséra Osamua Minorikawy vás zavede do horské oblasti v prefektuře Tokušima, kde se tři seniorky rozhodnou přilákat zpět mladé lidí prodejem listů a rostlin, které se používají ke zdobení japonských jídel. 

Mimo to je však na programu velké množství dalších zajímavých filmů, chybět nebude ani rozmanitý doprovodný program. V úterý bude festival pokračovat snímkem Noční obloha je vždy nejmodřejší, jenž vypráví příběh teenagerů v současném Tokiu, kteří nezapadají do klasické japonské společnosti. Ve středu se naváže snímkem Bon Uta: Píseň domova a ve čtvrtek budete mít možnost zhlédnout film Máme dceru. Díky pátečnímu filmu Milenci se pak vrátí na plátna Lucerny režisér filmu HUSH!, Rjósuke Hašiguči.

V sobotu 25.1. budou filmy hned dva- od 13:00 Rudolf a Mnohouš a od 18:00 Láska na bodu varu. Mimo to se chystá též diskuze pod vedením Haruny Honcoop na téma nadcházející olympiády v Tokiu a ohlédnutí za olympiádou v roce 1964. V sobotu si budete moct osvojit základní techniky bubnování či se zastavit v dílně tradičních disciplín, kde si budete moct zlepšit své znalosti a dovednosti kaligrafie, sumie, origami, ošibany či japonských šach šógi. Chybět nebude ani Divadlo kjógen, bubny Wadaiko a taneční skupina Yosakoi.

Závěrečný den, neděle, nabídne bubenickou show EISÁ, film o rakugu s názvem Ještě jednou a snímek Věra 68 následovaný besedou. Vyvrcholením celého festivalu pak bude film Ošin promítaný od 19:00. Pokud by vás některý z filmů zaujal a chtěli byste se o něm dozvědět více, zde si můžete přečíst popisek všech promítaných filmů.

Vstupenka na jeden film stojí 100 Kč, nicméně je zde možnost zakoupení akreditace v ceně 600 Kč, která Vám umožní vstup na celý festival. Pokud je Vám přes 65 let či předložíte studentský průkaz, máte nárok na akreditaci za zvýhodněnou cenu 400 Kč.

Závěrem už zbývá jen popřát příjemnou zábavu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9