Akicon je už za dveřmi!

17:00 | 22.10.2017 DEADiX 0
Akicon se opravdu blíží a tím i možnost podívat se na povedené přednášky, cosplay, nakoupit něco na stáncích nebo jen pokecat s přáteli, které jste neviděli od posledního srazu. Už za pár dní!
Akicon se blíží!
Akicon se blíží! FOTO: facebook.com/akicon.cz
Brány tohoto podzimního anime a manga festivalu se otevřou co nevidět a vy jste všichni zváni! Akicon se dočká už svého čtrnáctého ročníku a konat se bude, stejně jako posledních pár let, v KC Zahrada v Praze. Vše začíná už tento pátek, tudíž 27. 10., a končí v neděli 29. 10. Po celé tři dny se můžetě těšit na všechny možné i nemožné přednášky o anime, manze, japonské kultuře nebo třeba i novodobější asijské zajímavosti. Rovněž se můžete těšit i na soutěže, cosplay sekci, různé workshopy nebo i počítačové hry a jiné. Nabitý program jako vždy...

Také se přes noc ve velkém sále pravidelně pouští různé filmy z asijské produkce, převážně tedy animované. Takže pokud se někomu z vás nechce spát, tak si také přijde na své. Areál v KC Zahrada a jeho okolí je celkem hezký, převážně tedy na podzim. Pokud to tedy počasí dovolí, můžou se povést opravdu hezké podzimní fotečky s nějakou partou cosplayerů.


Útroby KC Zahrada minulého ročníku

Takovou žhavou novinkou letošního Akiconu bude Košplay prezentace, což je vlastně ukázka (soutěž) cosplayů, které účastníci vyrobili přímo na festivalu za pomoci zkušenějších v cosplay branži. Vzali si vzor s Ostravského Ostrakonu, kde to mělo i docela úspěch. Také nesmíme zapomenout na tradiční AJ-DO-RU, akiconskou pěveckou soutěž!

Pokud tedy hledáte nějakou víkendou odreagovačku, tak neváhejte a vyražte. Pokud vše vyjde, jak má, tak by to měla být zábava. Ještě bych podotknul, že se můžete těšit i na zajímavý report z místa činu. Více informací se dozvíte zde.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9