Letošní Advík se už neúprosně blíží!

21:00 | 19.07.2018 DEADiX 0
Přichází další ročník festivalu Advík, zasvěcenému anime, manze, Japonsku, cosplayi, hrám a já už ani nevím čemu ještě. Navíc, letos si organizátoři nachystali hned několik změn a novinek.
Advík 2018 nám už klepe na vrátka...
Advík 2018 nám už klepe na vrátka... FOTO: advik.cz
Třináctý ročník tradičně pořádaného fesťáku se tento rok koná mezi 2. až 5. srpnem a lístky dopředu můžete ještě rychle nakoupit do 25. 7. Co už je však méně tradiční je samotné místo konání Advíku. Po několika letech na Modré škole se přesouvá na ZŠ Klausovu v Praze 13. Důvod je jednoduchý, po tolika skvěle strávených letech v Hájích se už začaly objevovat hlasy, které navrhovaly zvýšení kapacity. A proto došlo k přesunutí na větší školu, která zároveň ani nemá drahé prostory. Ideální kombinace...

Na všechny návštěvníky bude samozřejmě i zde čekat velké množství zábavy během nebo mimo program. Program je nastavený opravdu pro každého. Těšit se můžete na mnohé soutěže, nejdůležitější je však Cosplay soutěž, kterou budou hodnotit zkušení porotci z našich i vzdálenějších krajin. Výherce si bude moci vybrat, zda bude reprezentovat na EuroCosplay nebo Cosplay Champions v Budapešti. Samozřejmě nechybí ani Ecchi salónek se svými zajímavými přednáškami, dále je pro návštěvníky nachystán i Workshop, Fashion sekce nebo taky Honshu a Hokkaido sekce. V posledních jmenovaných se objeví přednášky všeho druhu, ať už se jedná o herní, anime nebo naučnou tématiku. Nesmíme zapomenout i na části programu věnované japonské kultuře a historii nebo tvorbě cosplaye.

Během festivalu bude zase určitě nachystáno mnoho zajímavých stánků, kde si můžete koupit nějaký suvenýr. Krom toho zde můžeme čekat i nějaké ty herny, VR sekci a zajímavou novinkou je i v Hlavním sále vocaloid koncert! S opravdovým hologramovým plátnem!

A pokud vás program a ani nic okolo neláká, tak se zde můžete potkat s množstvím různých cosplayerů. Ať už se jedná o začátečníky nebo už ostřílené v oboru. Taky si můžete jen tak s někým pokecat a možná najít i nové kamarády. Tak neseďte doma a vyrazte na Advík 2018! Více info na jejich webu.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9