Filmasia 9 na obzoru

18:09 | 08.11.2013 tombac 2
V pražském kině Světozor vypukne ve čtvrtek 28. listopadu tradiční festival asijského filmu Filmasia, věnující se tentokráte aktuální hongkongské produkci. Bude trvat mimořádně až do pondělí 2. prosince, kdy se dostanou ke slovu korejské snímky.
Oficiální logo festivalu
Oficiální logo festivalu FOTO: filmasia.cz
Asijský filmový festival Filmasia (oficiální stránky, facebook) je od roku 2005 pravidelnou oázou pro všechny fanoušky asijského filmu. Letos tomu nebude jinak a mezi čtvrtkem 28. listopadu a pondělím 2. prosince dostaneme v pražském kině Světozor už devátý nášup východoasijské kinematografie. Aktuální ročník naváže na podařený třetí rok festivalu a jeho těžištěm tak bude výběr ze současných hongkongských filmových hitů, doplněným o několik korejských snímků, kterým bude věnováno celé pondělí.


 
V roce 2007 byl zahajovacím filmem festivalu Šílený detektiv od známého hongkongského režiséra Johnnieho To. Letos pro změnu bude zahajovat Slepý detektiv (čsfd). Jde o osobitý mix nefalšovaného krimi thrilleru a romance, ve kterém se bývalý detektiv (asijská hvězda Andy Lau) při řešení odložených případů setká s policejní inspektorkou (půvabná Sammi Cheng). Mixovat žánry Johnnie To umí, stejně tak nabít scény zvláštně podmanivou poetikou, tudíž se je určitě na co těšit. A těšit se zcela určitě můžeme na celý festival. Příští týden by měl být zveřejněn program, což doprovodíme rozsáhlejším článkem.


FOTO: bluray-disc.de

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9