BMW Z4 v dračí masce překvapilo návštěvníky veletrhu

14:30 | 01.11.2013 Erik 4
Může na sebe automobil navléknout masku draka? Odpověď dostali návštěvníci veletrhu v čínské provincii Guangdong. A můžete si být jisti, že to pro ně bylo největším překvapením z celé výstavní zóny.
BMW Z4 a jeho dračí cosplay tuning
BMW Z4 a jeho dračí cosplay tuning FOTO: chinadaily.cn
Najdete na něm vše. Dveře proměněné do pernatých křídel, pařáty složené na blatnících, zahnutý ocas s charakteristickou ploutvičkou. A přední část ve tvaru dračího obličeje s nozdrami, očima a klasickými vousky východních draků.



Automobiloví puristé sice hlasitě kvílí, ale v tomhle případě snad nikoho nenapadne, že mělo jít o funkčnost a že se toto vozítko bude někde prohánět svou maximální rychlostí 156 mil za hodinu. Více než co jiného je to ukázka opravdu extrémního tuningu, který si dává záležet na každém titěrném detailu a nezastaví ho ani zlato, ani jačí kosti, ze kterých jsou bílé části vyrobeny.



Kýč? Docela jistě. Ale nebudu zastírat, že vystoupit z něčeho podobného na cosplay festivalu by mi činilo velké potěšení a vyloudilo pobavený úsměv nad reakcemi kolemjdoucích. Ale bez ohledu na to, zda se vám tato úprava líbí nebo budete autory posílat do horoucích pekel, jde o ukázku mistrovské řemeslné práce a důkaz, že lidské ruce dokáží nakonec jakýkoli sen proměnit ve skutečnost.

Na cenu se ale raději neptejte. Zbělely by vám po ní nejspíš vlasy mnohem spolehlivěji než po setkání s nějakým tím strašidlem.





ZDROJ: chinadaily.cn
FOTO: chinadaily.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9