Korejský víkend v Muzeu hlavního města Prahy - neděle [Report]

16:00 | 01.11.2013 Mei 5
V Muzeu hlavního města Prahy, na Florenci, proběhl 19. a 20. října program s názvem Korejský víkend. O sobotě už jsme vás informovali a nyní si povíme, co se dělo v neděli.
Vystoupení Effe(x)tion
Vystoupení Effe(x)tion FOTO: asianstyle.cz - LeaFox
Druhý den Korejského víkendu se táhl ve znamení moderní korejské kultury, Hallyu. Většina programu byla tedy v režii občanského sdružení na podporu česko-korejských vztahů, Czech Hallyu Wave.
 
Program v muzeu začínal v 10:00 v sále ve druhém patře, kde proběhlo pěvecké vystoupení účastníka letošního K-POP Contestu, Štěpána Janka, který se v soutěži umístil na 3. pozici. Štěpán si pro diváky připravil několik korejských a několik anglických písní. Vystoupení bylo skvělé a vůbec by jistě nevadilo, kdyby bylo delší.


 
Po Štěpánově vystoupení se všichni diváci přesunuli před budovu muzea, kde následovalo vystoupení a taneční workshop vítězek ceny sympatie z K-POP Contestu, Effe(x)tion, které získaly zároveň i 3. místo v kategorii Performance. Odvážlivci se pak mohly od dívek naučit části tanečních choreografií Rum Pum Pum Pum a Electric Shock od skupiny f(x).


 
Od 12 do 15 hodin se konal workshop hangulu nejen pro děti. Návštěvníci si zde mohli vyzkoušet psaní korejských znaků pomocí tuše a štětce.
 
Ve 12:00 začalo také pěvecké vystoupení sester Annie a Evellin, které se na letním K-POP Contestu umístily druhé. Děvčata si stejně jako Štěpán připravila několik korejských a několik anglických písní. Díky dobré akustice sálu a samozřejmě úžasným hlasů obou zpěvaček bylo toto vystoupení opravdu chvályhodné.


 
Mezi vystoupeními si mohli návštěvníci muzea prohlédnout výstavy včetně expozice „Soul - město obehnané hradbami“ nebo si vyzkoušet tradiční korejský oděv hanbok.
 
Po obědě se muzeum naplnilo dalšími návštěvníky, kteří se rozhodli program navštívit až v odpoledních hodinách. Přišli ale v ten správný čas, protože přesně ve 13:00 začalo pěvecké vystoupení vítězky K-POP Contestu v kategorii zpěv, Min Ji, která sklidila velký potlesk a obdiv i tentokrát.


 
Následovala další menší pauza a kolem 14. hodiny už se začal dělat hlouček před muzeem, kde právě začínal poslední program, taneční exhibice a workshop vítězek K-POP Contestu 2012 a celosvětových vítězek K-POP World Festivalu, O.M.G.


 
V ten stejný den probíhalo i finále K-POP World Festivalu v Koreji, kde Českou republiku zastupovaly letošní vítězky K-POP Contestu, Six of a Kind, které nakonec skončily na krásném třetím místě. Gratulujeme!


FOTO: asianstyle.cz - LeaFox & Mei

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9