Muzeum hlavního města Prahy pořádá Korejský víkend

18:00 | 17.10.2013 starfishzs 1
Muzeum hlavního města Prahy ve spolupráci s Česko-korejskou společností pořádá tento víkend doprovodný program k výstavě Soul - město obehnané hradbami.
Plakát k akci
Plakát k akci FOTO: muzeumprahy.cz
Od 25. září do 10. listopadu je v Praze k vidění výstava Soul - město obehnané hradbami, kterou pořádá Muzeum hlavního města Prahy ve spolupráci s Historickým muzeem města Soulu. Výstava znázorňuje důležitost hradeb v historii města, které jsou významné i pro kulturní pochopení města. Mezi exponáty a videozáznamy můžete vidět také fotografie českého cestovatele a fotografa Enrique Stanko Vráze, který zachytil bourání části hradeb v době, kdy do Koreje začaly pronikat západní vlivy.

V souvislosti s touto výstavou pořádá Muzeum ve spolupráci s Česko-korejskou společností doprovodný program Korejský víkend, který se koná již tento víkend 19. a 20. října. Akce se koná v budově muzea a vstupné je v rámci vstupenky do muzea. V sobotu se budete moci těšit zejména na workshopy taekwonda, korejského bojového umění, a do 18. října do 12:00 se ještě můžete na mail behenska@muzeumprahy.cz zaregistrovat i na workshop hangulu pro dospělé, které povede Mgr. Štěpánka Horáková. Neděle se ponese v k-popovém duchu, kdy se o program postarají finalisté letošního K-POP Contestu - Štěpán Janek, Min Ji, skupina Effe(x)tion, sesterské duo Annie & Evellin a také vítězky loňského finále v Koreji, skupina O.M.G.

Během celé akce si dámy budou moci vyzkoušet i tradiční korejský oděv hanbok nebo si návštěvníci mohou nakoupit korejské potraviny.

Přesný program i další informace si můžete přečíst na facebookové události nebo na stránkách Muzea hlavního města Prahy.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9