INFO-DRÁČEK oslavil 5 let [Report]

19:03 | 02.10.2013 Mei 0
Občanské sdružení INFO-DRÁČEK, které se snaží o začlenění vietnamské komunity do české společnosti a poskytuje Vietnamcům zde žijícím různorodou pomoc, oslavilo 5leté výročí.
Vietnamská kuchyně
Vietnamská kuchyně FOTO: info-dracek.cz

INFO-DRÁČEK je občanské sdružení, které se snaží pomáhat Vietnamcům žijícím v české společnosti a poskytovat jim základní informace o životě v české zemi. Mezi hlavní cíle patří překonávání komunikačních překážek u všech věkových kategorií formou různých aktivit a začleňování do majoritní společnosti. INFO-DRÁČEK před nedávnem otevřel i rodinné centrum, které poskytuje prostory pro trávení volného času rodinám s dětmi, ale také jazykové kurzy pro Vietnamce žijící v ČR.
 

Sdružení odvádí skvělou práci a efektivně napomáhá k odstraňování problémů v občanském soužití. V pátek, 27. září, oslavilo sdružení již 5 let a my jsme velice rádi, že jsme mohli být při tom. Tímto velice děkujeme předsedkyni Zdence Dubové za pozvání.

 

Na oslavě samozřejmě nechyběla tradiční vietnamská kuchyně. Hosté měli dokonce možnost vyzkoušet si vytvořit vlastní jarní i letní závitky. Celý večer se promítala videa z akcí INFO-DRÁČKU, jako například Drakiáda nebo dokument o Miss Vietnam České republiky s názvem Dcery vietnamského draka, který můžete zhlédnout v archivu ČT zde.

 

Přítomni byli lektoři češtiny z rodinného centra a mnoho dalších skvělých hostů, mezi které patří například Miss Vietnam České republiky 2012, 1. vicemiss Miss Vietnam České republiky 2012 nebo paní Olga Kopalová, která navrhla korunku pro soutěž Miss Vietnam České republiky 2014, jež se bude konat v září příštího roku. Korunka byla na oslavě celý večer, a kdo chtěl, mohl se v ní dokonce i vyfotit.

 

Závěr večera patřil tombole. Mezi cenami bylo mnoho surovin z vietnamské kuchyně od různých nudlí až po kávu, ale také sada asijských polévkových lžic nebo lampiony štěstí. Po zbytek večera se slavilo a zpívalo vietnamské, anglické a české karaoke.

Přejeme INFO-DRÁČKU další skvělé roky a mnoho úspěchů.


 

FOTO: info-dracek.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9