INFO-DRÁČEK otevřelo rodinné centrum pro Vietnamce [Report]

19:04 | 20.07.2013 Mei 4
Občanské sdružení INFO-DRÁČEK, které se zaměřuje na kulturní integraci Vietnamců žijících v České republice do majoritní společnosti, otevřelo nové Rodinné centrum Dráček.
Občanské sdružení INFO-DRÁČEK
Občanské sdružení INFO-DRÁČEK FOTO: info-dracek.cz
Centrum bylo otevřeno v centru Prahy v ulici Tyršova 1 na Praze 2 (metro I. P. Pavlova). Je určeno pro děti ve veku 3-10 let, které zde mohou trávit čas, když jsou jejich rodiče v práci. V dnešní době přeplněných školek je toto centrum jistě skvělým přínosem. Vietnamské děti navštěvují převážné školku v Sapě, ale ani tam není v současné době dostatek místa pro děti stále rostoucí vietnamské komunity. I tento fakt byl jedním z faktorů, proč se sdružení INFO-DRÁČEK rozhodlo vytvořit toto rodinné centrum.
 
Děti zde mohou pobývat denně od 10:00 do 19:00 hodin za cenu 500 korun na den. Samozřejmě není opomenuta strava a pravidelný přísun tekutin. Do centra mohou děti začít docházet okamžitě neboť už je v plném provozu. Rodiče mohou kdykoliv zavolat nebo se do centra přijít podívat. Pracovníci centra jim velice rádi poskytnou další informace.


 
Pro děti bude připraveno mnoho aktivit a příjemné prostředí herny, která je vybavena mnoha hračkami, promítacím plátnem a projektorem na promítání pohádek.
 
Od září bude centrum fungovat ve stejném čase a odpoledne bude možnost doučování pro děti v mladším školním věku, které přijdou po vyučování a budou si zde moci napsat úkoly, připravit se na další školní den či požádat o pomoc se školní látkou.
 
Děti budou v centru poznávat českou i vietnamskou kulturu, budou připravovány pro integraci do české základní školy (slovní zásoba, gramatika) a budou pro ně připravovány také různé akce např. poznávací výlety, oslavy narozenin apod.


 
Centrum má v plánu také pořádání kulturních akcí pro majoritní společnost, kde se budou Češi moci seznámit s vietnamskou kulturou, popovídat si s Vietnamci či se budou moci naučit nebo ochutnat vietnamské jídlo. Tyto akce jistě napomohou ke zlepšení sociálních vztahů mezi Čechy a Vietnamci.
 
Centrum dětem nabízí také výuku českého a vietnamského jazyka. V budoucnu se aktivity DRÁČKU ještě rozšíří.
 
Prostory centra jsou vybaveny kanceláří, hernou, dvorkem s venkovním posezením, kuchyňkou i toaletami.
 
Na měsíc červenec je zde zatím naplánováno několik výletů, o kterých se dočtete na letáku Rodinného centra Dráček.


 
Srpnové výlety jsou zatím v procesu plánování.
 
Pro další informace kontaktujte Minh Trang (kontakty viz letáček) nebo se podívejte na skupinu centra Dráček na facebooku.


FOTO: asianstyle.cz - Mei

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9