Seznamte se s Shu Uemura

11:00 | 03.10.2013 Hanul-Mi 0
Seznamte se se vznikem kosmetické značky jménem Shu Uemura a jejím zakladatelem. 
Shu Uemura
Shu Uemura FOTO: beautylish.com

Shu Uemura je japonská kosmetická značka, která vznikla v roce 1960. Založil ji Shu Uemura, který se narodil roku 1928 v Tokiu. V dětských letech byl kvůli nemoci upoután na lůžko. Ale to mu nebránilo zajímat se o účesy a make-up. Když byl konečně zdráv, zapsal se na akademii krásy v Tokiu. Ve třídě se 130 žáky byl jediný muž.   


Nejdříve se však snažil proniknout do filmového průmyslu. Pracoval u filmu "Joe´s Butterfly" (1957), který byl z části natočen v Japonsku. Brzy poté opustil Japonsko a jeho novým domovem se stala Amerika, kde se snažil dostat do mnohem lukrativnějších filmů.

Když vizážista filmu "My Geisha" (1962) onemocněl, byl Shu Uemura náhradník a dokonce dostal uznání za transformaci Shirley MacLaine do japonské ženy.



Brzy se stal uznávaným hollywoodským maskérem a pracoval s hvězdami jako je Frank Sinatra.

V roce 1960 vyvinul Uemura svůj první produkt. Čistící olej, který čistí lépe než mýdlo a ještě k tomu hydratuje. Přípravek se používá v Japonsku dodnes.

Jeho první společnost "Japan Make-Up" byla založena v roce 1967 a první obchod byl otevřen v Omotesando čtvrti v Tokiu. Až v roce 1983 byla společnost přejmenována na Shu Uemura. 

Od té doby se tato značka dočkala velikého rozmachu a pobočky má např. ve Francii, Anglii, USA, Číně a Japonsku. 

Dne 29. prosince 2007 Shu Uemura v 79 letech zemřel na zápal plic ve svém domě v Tokiu.



Filozofie této kosmetiky je taková, že zdravotní stav kůže zákazníka je důležitější, než účinnost výrobku. Proto zakladatel a jeho nástupci dbali/dbají na přírodní a vědecky ověřené složky.

Každý rok se koná demonstrace výrobních technik, kde se představují i nové výrobky. Cílem je ukázat lidem kvalitní výrobu kosmetiky. Tyto demonstrace se konají zpravidla v Tokiu, New Yorku a Londýně. 



ZDROJ: virtualjapan.com
FOTO:  vintag.es, girvin.com, plus-sat5.org


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9