Obří vejce aneb japonský Tokyo Dome

19:00 | 19.03.2014 Mei 4
Tokyo Dome (東京ドーム) je obrovská hala a stadion nacházející se v Bunkyo Ward of Tokyo v Japonsku. Kapacita tohoto stadionu činí 55 000 míst.
Tokyo Dome
Tokyo Dome FOTO: wikimedia.org
Stavba Tokyo Domu začala 16. května 1985 a otevřen byl 17. března 1988. Původní přezdívka této stavby byla Bigg Egg, tedy „velké vejce“, a to proto, že má kopulovitý tvar, který opravdu připomíná velké vejce. Původně na tomto místě stál Korakuen Stadium.
 
Tokyo Dome je domovem basketbalových týmů Yomiuri Giants a Nippon Ham. Kromě basketbalu se zde konají také zápasy v americkém fotbale, fotbal, wrestling, akce zaměřené na bojová umění, kickbox, závody monster truck, festivaly a hudební koncerty. Také je zde umístěna japonská basketbalová síň slávy, která zaznamenává historii basketbalu v Japonsku.


 
Tokyo Dome je součástí velkého zábavního komplexu, který je známý jako Tokyo Dome City. Sem patří kromě haly také zábavní park a Tokyo Dome City atrakce. V zábavním parku je k vidění především velká horská dráha Thunder Dolphin a obří ruské kolo. Dále jsou v areálu různé obchody, restaurace, centra s videohrami a největší komplex pro dostihové sázení v Tokiu, JRA WINS. V blízkosti se pak také nachází Tokyo Dome Hotel.
 
Mezi známé kapely a zpěváky, kteří v obrovské hale Tokyo Dome vystupovali, paří například Mick Jagger, Bon Jovi, Janet Jackson, Michael Jackson, Paul McCarthey, Rolling Stones, Mariah Carey, Britney Spears či Madonna.
 
Z asijských hvězd jsou to například Ayumi Hamasaki, Kat-Tun, JYJ, TVXQ, BigBang, Koda Kumi, Nana Mizuki, the GazettE, AKB48, Namie Amuro, Kara, 2PM nebo Super Junior.


 
ZDROJE: japan-guide.com, wikipedia.org, tokyo-dome.co.jp
FOTO: wikimedia.org, wikipedia.org, facebook.com/BIGBANG

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9