Zahradní Expo 2013 v Koreji

16:10 | 28.08.2013 Mei 1
Suncheon Bay Garden Expo 2013 je pořádán v rámci tématu „Zahrada Země“. Koná se po dobu 6 měsíců. Tento globální festival začal 20. dubna a potrvá až do 20. října 2013.
Suncheon Bay Garden Expo 2013
Suncheon Bay Garden Expo 2013 FOTO: english.visitkorea.or.kr
Hwang Ji Hae, korejská nejznámější zahradní designérka, nebude letos v Chelsea. Po dvou po sobě jdoucích zlatých medailích si dává pauzu od možná nejprestižnější světové květinové výstavy a místo toho se zaměřuje především na projektování zahrady blíže k domovu – na první korejské mezinárodní zahradnické Expo v Suncheonu v Jeollanam-do.
 
Hlavní stránka expo nabízí různé zahrady, jako jsou například Světová zahrada, Květinová zahrada, Vodní zahrada, Lesní zahrada, Tematická zahrada, Zahrada orientálních léčivých bylin, Herní zahrada a podobně. K dispozici jsou také hlavní a venkovní jeviště.
 
Světová zahrada například představuje tradiční zahradní kulturu 10 světových zemí, to vše na jenom místě. Zahrada orientálních léčivých bylin zase zdůrazňuje léčivé byliny rostoucí v horách, na polích a u řek.
 
V Centru zahradních stromů mohou návštěvníci vidět různé zahradní rostliny, které se pěstují v jiných zemích. Korejská zahrada ukazuje podstatu tradičního korejského zahradnictví.
 
Organizátoři mysleli také na odpočinek a relaxaci. V Zahradě spodního proudu je sportovní zařízení a travnatá plocha, kde si mohou návštěvníci odpočinout a relaxovat.
 
Zahradní Expo 2013 organizuje Mezinárodní asociace zahradních tvůrců (AIPH). Expo je rozděleno do 3 částí - místo hlavní expozice, které představuje již zmíněné zahrady 10 zemí a 60 tematických zahrad; Mezinárodní centrum mokřadu, které ve výstavním sále představuje zvířata a rostliny, divadlo, sál ekologického učení a sál mokřadních zkušeností; arboretum.
 
Propojením mezi hlavní expozicí a Mezinárodním centrem mokřadu je most z použitých kontejnerů zdobených 160 000 výtvarnými díly od dětí z celého světa.
 

 
ZDROJE: 2013expo.or.kr, visitkorea.or.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9