Pavilony EXPO 2015 v Miláně - Malajsie

20:00 | 26.08.2015 Barbora 0
V  Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto je „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Nyní se podíváme na malajsijský pavilon s konstrukcí známou jako "Čtyři semena".
Malajsijský pavilon EXPO 2015
Malajsijský pavilon EXPO 2015 FOTO: wikimedia.org
Tématem malajsijského pavilonu je „Na cestě k udržitelnému ekosystému potravin.“

Malajsijské téma je navrženo tak, aby harmonizovalo s úsilím EXPO Milano 2015, v řešení komplexní otázky potravin, z historické, kulturní, antropologické, lékařské, technické, vědecké, ekonomické a ekologické perspektivy.

Malajsie, jako jedna ze 17. obrovských různých oblastí světa, s bohatým kulturním dědictvím a vysoce kvalitním jídlem, je k dispozici všem návštěvníkům v dokonalé rovnováze s cílem obohatit EXPO Milano 2015.

Cílem Milánského pavilonu je prokázat, že udržitelné zemědělství může zmírnit chudobu, podpořit soukromé investice a řešit ekologické problémy spojené s výrobou potravin. Věda, inovace, jídlo, kultura a spolupráce jsou témata, které poznáte během návštěvy malajsijského pavilonu, kompletně s grafickými a interaktivními materiály a multimédii. Na konci prohlídky tohoto pavilonu vás určitě potěší i kavárna nebo restaurace.



Pavilon se rozkládá na 2 047 metrech čtverečních a má tvar čtyř semen. Křivky designu a vzory tkané na konstrukci odrážejí univerzálnost a dynamiku národa. Konstrukce malajsijského pavilonu čerpala inspiraci z deštného pralesa. Semeno, symbol růstu, znamená začátek cesty a vnitřní potenciál.

Architektonický návrh obsahuje zelené a udržitelné funkce v souladu s tématem udržitelnosti EXPO. Vnější struktura semen je konstruována z „glulamu“ nebo lepeného lamelového dřeva.

Malajsijský pavilon odráží cestu k rozvoji Malajsie a zralý národ, který se opírá o systém, jenž pohání koloběh života, podporuje udržitelnost a odpovědné užití, včetně spotřeby přírodních zdrojů.

Dle mého názoru je to jedna z nejzajímavějších konstrukcí ze všech pavilonů, nemyslíte?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9