Pavilony EXPO 2015 v Miláně - Japonsko

20:00 | 14.08.2015 Barbora 0
V Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto je „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Pojďme se podívat do japonského pavilonu.
Japonský pavilon na EXPO 2015
Japonský pavilon na EXPO 2015 FOTO: wikimedia.org
Tématem japonského pavilonu na EXPO 2015 je „Harmonická rozmanitost“.

Japonsko je velebné rozmanitostí svého území. Cesta přes moře, rýžová pole, zelinářské zahrady a sady vás zavede do chutí sushi, polévek a tempury, dobře známých a vyhledávaných po celém světě.

Japonsko se připojilo na EXPO 2015 s cílem uvést svou gastronomickou kulturu jako příklad zdravého, udržitelného a vyváženého jídelníčku a jako model, který může zmírnit problémy hladu a globální ekologie. Ve stejném duchu ale využívá tuto událost jako perfektní příležitost k podpoře své image po zemětřesení v roce 2011 a na podporu cestovního ruchu a obchodních příležitostí.

Vše se v podstatě točí kolem dvou slov: zdravě a zábavně. Typické japonské pokrmy, založené na rýži, syrových rybách a zelenině jsou navrženy jako vyvážený způsob stravování, kontrastující s excesy, které vedou k obezitě miliardy lidí.

Vláda pracuje od roku 2005 na vzdělávání rodin o japonském jídle a usiluje o zařazení japonské stravy do kulturního dědictví UNESCO.


FOTO: wikimedia.org

„Utsuwa“ termín, označující tradiční japonskou keramiku, která se vyznačuje různými styly a podobně, jako pavilon, symbolizuje bohatství a různorodost japonské kultury. Zastoupení sloučené tradice a modernosti, ochrany životního prostředí a estetické dokonalosti.

Japonsko zastává pavilon, který se rozprostírá na výstavní ploše 4170 metrů čtverečních, s širokým vchodem a podélně orientovaným, jako tradiční dům v Kjótu. Navíc za použití přírodních materiálů jako je bambus a dřevo, využívá technologií a systémů pro úspory energie.

Navíc rozsah zařízení a událostí stimuluje pět smyslů, což umožňuje návštěvníkům plně využít a poznat japonskou potravinovou kulturu. Nádhera, že?



ZDROJ: expo2015.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9