Pavilony EXPO 2015 v Miláně - Jižní Korea

20:00 | 16.08.2015 Barbora 0
V  Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto je „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Podívejme se, co návštěvníkům nabízí korejský pavilon.
Korejský pavilon EXPO 2015
Korejský pavilon EXPO 2015 FOTO: wikimedia.org
Tématem korejského pavilonu EXPO 2015 je „Jste to, co jíte“.

Na EXPO v Milánu 2015, Korejská republika poskytuje pavilon pro rozhovory o budoucnosti jídla pro lidstvo. Budoucnost, v níž je potravina poskytována ve spravedlivém způsobu. Korejský pavilon mapuje různé kulinářské postupy, které mají kořeny v kulturních tradicích této země. Kromě toho, zkoumá i způsoby, jak dále posílit jejich význam v současné a budoucí lidské společnosti, s využitím vysoce pokročilé vědy a technologie v oblasti potravin, životního prostředí a fyziologie člověka.

Korejský pavilon představuje kulinářské praktiky z Koreje, založeny na původních tradicích, přičemž poukazuje na jejich výhody. Pavilon klade za cíl poskytnout mnohem širší rozsah kulturní tvořivosti korejské kuchyně do každodenního života. Dalším tématem korejského pavilonu je také podpořit lepší způsob života prostřednictvím zdravé výživy. Výstava představí, jak může zdravá strava ovlivnit něčí vzhled a také pohled na život. To, co jíme a jak jíst, odráží způsob, jakým jsme. Zdravější strava pomůže nejen nám, ale také ochránit životní prostředí kolem nás.


FOTO:  wikimedia.org

Pavilon je postaven s architektonickým tématem „Moon Jar“ (tedy "Měsíční nádoba"), jako tradiční keramická nádoba ve tvaru úplňku. Během minulosti se keramika v Koreji transformovala z jednoduché keramické misky obilí do krásného porcelánu. Tyto mísy představují téma Korejské republiky EXPO Milano 2015. Tradice Koreje jsou založeny na Korejci dlouhodobě zastávaném názoru, že příroda není objekt, který má být lidmi podmaněn, místo toho, je třeba ji uctívat a chápat. Korejská republika ukazuje, že zdravé kulturní jídlo může být také plné zábavy.

Návštěvníci můžou ochutnat tradiční korejská jídla v restauraci Korea Pavilion. Nabídka se skládá ze tří výrazně organických jídel pro: harmonii, zdraví a léčení. Všechna jídla obsahují čerstvé suroviny a tradiční koření. Také vás tak mrzí, že tam nejste?


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9