NatsuCon - den první [Report]

20:15 | 27.08.2013 rashida 23
Letos se konal první ročník dalšího festivalu s asijskou tématikou, který si klade za cíl seznámit návštěvníky s japonskou kulturou, asijskými idoly a hlavně umožnit fanouškům setkat se s novými lidmi, popř. upevnit již stávající přátelství.
Přivítání u bran KC Zahrady
Přivítání u bran KC Zahrady FOTO: asianstyle.cz - rashida
NatsuCon se konal o víkendu od 23 .8. do 25. 8. v prostorách mnohým jistě známého místa KC Zahrada na Chodově. Jelikož se tato akce pořádala poprvé, nesl se celý Con v rodinném duchu. To šlo také poznat na přednáškách, na kterých se oproti jiným festivalům dalo vždy najít místo k sezení a bylo dýchatelno. Do areálu byl umožněn vstup kolem druhé hodiny odpolední a přednášky začaly o hodinu později. S Marťou (starfishzs) jsme obě měly na festivalu jednu přednášku, ale rozhodly jsme se nechat se vtáhnout do víru celé třídenní akce a náležitě si ji užít.

starfishzs: A proto jsme dorazily až na v pořadí třetí přednášku.
rashi: Vždyť oběd je důležitou součástí dne. Přece nebudeme přednášející rušit naším kručením v břiše.
starfishzs: Což se málem nestalo, protože jsme měly problém se na Con vůbec dostat. U pokladny nás neměli v evidenci jako přednášející.
rashi: Pamatuješ si to špatně, pokladní přece jen vedl urputný boj s vosou a nemohl se soustředit na nic jiného.
starfishzs: To ten hlad.

 
Areál zvenku a zevnitř
 
Po příchodu do vstupní haly jsme okamžitě dostaly přikázáno od naší soukromé šéfové Zoey (vedla naši hudební linii a jí vděčíme za fešné růžové pásky) vyzvednout si tzv. hrací kartu, která měla oživit celý festival. Návštěvníci mohli získávat zvířátkovská razítka za různé splněné úkoly, a jelikož do naší první přednášky zbývala ještě hodina, rozhodly jsme se okamžitě dobýt naše první zvíře. První výzvou se tak stalo karaoke v místnosti SingStar, kde jsme si střihly hned dvě písně.
 
rashi: Za náš srdceryvný výkon u Wherever You Will Go od The Calling jsme náležitě obdržely hned dvě veverky.
starfishzs: Překvapením ovšem byly slečny v závěsu, které to rozbalily na Warrior od B.A.P, hned jsem se cítila jako doma.

Plné elánu jsme se hecly vyzkoušet DDR (Dance Dance Revolution). Požádaly jsme o nejlehčí úroveň, jelikož tanec nám už nejde zdaleka tak dobře jako zpěv.

starfishzs: Myslím, že se organizátor docela dobře bavil. Hlavně, že jsme získaly, co jsme chtěly, červeného slona.
rashi: Však jsme taky byly jak sloniska v porcelánu.
starfishzs: Ten stud, když po nás na plošinu naskočil samotný organizátor a rozjel to tam na nejvyšší úroveň…

Raději jsme mu tam nechaly korejsky štěkajícího pejska a zahanbeně odešly.

 
B.A.P na karaoke a skákající org
 
Naše první přednáška se týkala japonského školství. Přednášející Zíza nás obeznámila se školním systémem v Japonsku, od mateřských škol až po vysokou. Navíc zabředla do témat školní šikany a kyberšikany, depresí, tlaku ze strany rodičů, učitelů a společnosti. Evidentně bylo znát, že se v této oblasti dost vyzná, což dokazovaly její věcné odpovědi na časté dotazy posluchačů.
 
starfishzs: Ale pak nás čekala zábava v Malém sále se Zoey a její přednáškou na japonskou továrnu na mladé dívčí skupiny, Hello! Project! Moc pěkné slidy jsme si vyrobily.
rashi: Dobře jsi to vykradla oficiálním stránkám NatsuConu ze záhlaví.
starfishzs: Asi jsem se minula oborem a měla jít studovat na ČVUT.
rashi: Ovšem Koharu Kusumi se stala mojí opětovnou noční můrou.
starfishzs: Ještě štěstí, že se nepouštěl klip Pancake, to bych tě už asi nevzkřísila.
 
Ačkoliv nás v sále bylo necelých 15, atmosféra byla pohodová a uvolněná. Největší úspěch měla close up verze klipu Dakishimete Dakishimete od Berryz KOBO.



starfishzs: Skoro jako náš výkon u karaoke!
rashi: Proto jsme asi měly tak nízké skóre.
starfishzs: Hlavně, že máme veverku!
 
Při nahánění jídla jsme u bufetu narazily na našeho redaktora jiryho, který se k nám pak připojil k další části našeho programu, soutěži v AMV. Naším horkým favoritem bylo AMV číslo 10, které nás donutilo napnout všechny mozkové buňky. Diváci totiž měli za úkol spočítat ve videu náhodně se objevující ovečky. Podmínky byly ztíženy tím, že do toho hrála tesklivá melodie, všude tma a člověk si připadal, jako by se ho snažili uspat.
 
starfishzs: Opravdu skvělý nápad, doufám, že to vyhraje!
rashi: K jakému číslu ses dostala?
starfishzs: I kdybych je spočítala všechny, úspěšně jsem je zapomněla po posledním AMV.
rashi: Taylor Swift v nás opravdu zanechala hluboký dojem. Jen je škoda, že autor nevyužil její kozí verzi.
 
Tak kolik ovcí jste napočítali?

Následoval krátký výlet do našeho oblíbeného Lidlu na koblihy a gumové medvídky v akci.
rashi: A děkuji, že jsi mi koupila to čokoládové mléko!
starfishzs: Ráda jsem ho za tebe vypila. (rashi je totiž alergická na čokoládu. Kup tohoto nápoje byl zcela neúmyslný!)
 
Posilněny jsme si uvolnily nervy u další série karaoke, čekal nás totiž hlavní program dne, přednáška na Kontroverzní videa od samotné rashi a Zoey v 11.

starfishzs: Drumroll, please.
rashi: Né, Zoey mě opustila! Dala přednost posteli přede mnou.
starfishzs: Tak se nediv, co bys chtěla po člověku, co byl na Conu už od osmi ráno. Alespoň jsem mohla zaujmout čestné místo za monitorem a dělat ti asistenta.
rashi: Však jsem za to byla nesmírně vděčná.

starfishzs: Měly jsme poměrně četné publikum, ačkoli nám konkurovala přednáška Hentai aneb proč jsem to jen sakra četl. Všem zúčastněným děkujeme, že se nenechali odradit nicneříkajícím názvem. Přednáška totiž pojednávala hlavně o perverzních a nechutných videích z Asie, na které jste mohli už narazit na předešlých ročnících Adviku, kde se konala pod názvem Nechutné a úchylné. Letos tedy posluchače mimo jiné opět čekal oblíbený DJ Ozma, i když největší úspěch měl náš český překlad Dirty Eyed Girls, který jsme exkluzivně pro tento účel připravily. (Není nad vlastní reklamu.)

DJ Ozma - Drinkin'Boys (aneb plácačky v akci)
 
Večer jsme zakončily čekáním na první noční autobus směr centrum a první den byl zážitkem opravdu až do samého konce, kdy nás po cestě domů doprovázela vysmátá a velice hlučná skupinka cizinců. S jirym jsme se shodli, že si pro naši příští cestu také raději koupíme nějaké alkoholové posilnění.

Takto jsme zakončily náš první den a již brzy se můžete těšit na pokračování.


Den první | Den druhý | Den třetí | Rozhovor s Akiko


FOTO: asianstyle.cz - rashida; Fishman; Martin Jahn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9