NatsuCon - den třetí [Report]

20:00 | 02.09.2013 rashida 0
Přišel náš poslední den na NatsuConu a s ním i téměř poslední report od nás. Jaké bylo jeho zakončení?
Homestuck cosplayeři
Homestuck cosplayeři FOTO: facebook.com/lichka.pavel
Naše ráno se ničím nelišilo od prvního ani druhého dne - ačkoli nás první přednáška čekala "až" v 11, ranní vstávání bylo kruté. Hlavně pro Marťu, která ještě z posledních sil stříhala videa pro svou vlastní přednášku.

První v pořadí jsme měly na programu přednášku naší Mei, která si vzala na triko to, čemu rozumí určitě nejvíce - taiwanský pop. Překvapilo nás docela četné publikum, ovšem beze sporu si všichni z přednášky hodně odnesli. Seznámili se s největšími hvězdami taiwanské hudební scény, jmenovitě Wangem LeeHomem, Showem Luo, Elvou Hsiao, Jolin Tsai a dívčí skupinou S.H.E. Mei si dala i tu práci a na konec si připravila sestřih dalších významných interpretů.


Sushi workshop, který probíhal v neděli ráno; Mei a její přednáška o taiwanském popu

Následovala, nám už možná trochu známá aktivita, Najdi si Akiko. Zoey byla tak hodná a zprostředkovala nám s touto zakladatelkou celé akce rozhovor. Nutno dodat, že Akiko byla velice ochotná a dokonce nás zavedla do prostor šaten pro organizátory. I když jsme měly připravené otázky, rozhovor se nesl v příjemném duchu a vlastně jsme si povídaly jako staré známé. Na výsledek se budete moci těšit v příštím článku.

S velkým očekáváním jsme pak ulovily výhodná místa na dosti přelidněné přednášce od Alexeje s názvem Jak přednášet o hentai. (rashi: No nezní samotný název lákavě?) Jelikož jsme nebyly na jeho prezentaci v pátek (jak jsme již psaly, krylo se nám to s vlastní přednáškou), trochu nás zaskočilo, že do místnosti vběhl (ke všemu pozdě) nevinně vypadající mladý muž v obleku. Snažil se téma podat více seriózně (rozhodně si nebral příklad ze Zenyho), i když perverzním vtípkům se nevyhnul. (To se ovšem na přednášce s touto tématikou ani jinak nedá.) Proto jsme se tedy dozvěděly, jaké fetiše to Alexej má (dámy, střežte si své pruhované kalhotky, modré plavky a brýle). Přednáška byla obohacující, a jakožto přednášející jsme se v mnohém, co Alexej zmiňoval, samy viděly.
starfishzs: A hlavně, kdo se bojí něco vytasit před celým publikem, nechť si to nechá pro Alexeje do soukromí. (Jeho vlastní slova.)


Venkovní čajovna, která se v neděli kvůli dešti již nekonala

Poté jsme se urychleně přesunuly do Kinosálu, kde nás čekalo vyhlášení všech soutěží na NatsuConu.

starfishzs: Cítila jsem se dosti zahanbeně, že Štěně dokázal splnit všechny úkoly z achievement game už v sobotu dopoledne (pravděpodobně ještě, když jsem sladce vyspávala).
rashi: Za to se ale nemůže pochlubit originálním podpisem od Zenyho.


Výherce soutěže v AMV, Čingiz se svou výhrou; vítězky Cosplay soutěže (vpravo Nemo, která vyhrála se svým cosplayem Alphonse Elrica)

Vlastně jsme jen nedůtklivě čekaly na výsledky soutěže v AMV, přičemž jsme s překvapením, ale i radostí zjistily, že ty dvě AMV, která se nám vlastně v té soutěži líbila, měl na svědomí právě Čingiz a náležitě vyhrál jak cenu poroty, tak i diváků. Na jeho druhé vítězné AMV se můžete podívat níže. (Ovečky jsme již zmínily první den.)



Asijské lesbické filmy jsme sice měly v plánu, ale starfishzs začala propadat nervozitě a tak jsme si raději v koutku znovu projely celou přednášku, která nás čekala ve čtyři hodiny.
rashi: Na prezentaci K-pop debuty 2013 (aneb boj o přežití korejských děťátek v kruté konkurenci hudebního průmyslu) přišlo, oproti jiným hudebním přednáškám, překvapivě mnoho lidí (K-pop vládne světu!) a Marťa nás seznámila s nováčky korejské hudební scény. Nutno podotknout, že za letošní rok oddebutovalo již 40 skupin a zapamatovat si alespoň 5 z nich je nadlidský úkol. (starfishsz: Za to bychom měly dostat achievement!)


Marťa se svým idolem; posilnění v podobě vynikající malinovky

Tímto jsme završily náš poslední den na NatsuConu a poté, co jsme si nechaly na infostánku zapsat body za nasbíraná razítka, jsme se s těžkým srdcem rozloučily s končícím festivalem a vrátily se do kruté reality všedního života.

Celkově hodnotíme víkend strávený na NatsuConu velice pozitivně. Organizátoři byli k návštěvníkům vstřícní a bylo poznat, že ve vedení panuje přátelský duch. To se odráželo na celkové atmosféře festivalu. I návštěvníci byli nezvykle vzorní a rozhodně si přijeli nově vzniklý festival užít. Program byl bohatý a originální názvy přednášek vybízely k návštěvě. Na občerstvení si také nemůžeme stěžovat (hlavně chválíme místní malinovku). I když jsme toho nevyužily, návštěvníkům byla k dispozici manga knihovnička, venkovní čajovna a spousta deskových a hudebních her. Nutno podotknout, že první dva dny festivalu přálo pěkné počasí, tudíž mohly workshopy probíhat venku. Pouze v neděli, kdy pršelo, se projevil nedostatek míst k sezení ve vstupní hale, jelikož návštěvníci nemohli volný čas trávit venku. Podmínky pro přespání přímo v KC Zahrada nemůžeme hodnotit, jelikož jsme se každou noc uchýlily do svých vlastních postelí. A i když jsme díky Zoey propadly achievement game hned od našeho příchodu, možná by jiní návštěvníci uvítali, kdyby byla hrací karta rozdávána přímo u pokladny. Jinak ovšem můžeme na NatsuCon pět jen samé ódy. Zkrátka a dobře se těšíme na další ročník!

Naše fotky nestojí více méně za zveřejnění, ovšem pokud vás zajímají ty profesionálnější, můžete průběžně sledovat stránky NatsuConu, popřípadě si projít následující fotogalerie na facebooku: FB NatsuConu, Fishman, Martin Jahn, MM cosplay, A’Kim.

Den první | Den druhý | Den třetí | Rozhovor s Akiko

FOTO: asianstyle.cz - rashida, NatsuCon, A’Kim

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9