MahaNakhon – výstavba mrakodrapu v Bangkoku

17:43 | 11.08.2013 Mei 2
Německý architekt Ole Scheeren z úřadu Metropolitan Architecture navrhl mrakodrap pro Bangkok v Thajsku.
MahaNakhon
MahaNakhon FOTO: medesignmag.com
Budova se nazývá MahaNakhon a skládá se ze 77 podlaží skleněné věže. Věž díky posunutým blokům, terasám a balkonům, vytváří dojem, že je budova rozbitá. Čili budova bude mít netradiční vzhled.
 
K dispozici by mělo být také veřejné náměstí, obchodní prostory, 200 domovů, hotel, bar a restaurace.
 
Budova je stále ve výstavbě. Tento víceúčelový mrakodrap se bude nacházet v Silomu, v obchodní oblastní centrálního Bangkoku, Sathon. Je navržen tak, aby se vešel do thajské krajiny.
 
Předpokládané dokončení bylo původně na rok 2010, ale výstavba začala později a tak se předpokládá, že bude stavba dokončena v roce 2015 a stane se tak nejvyšší budovou v Bangkoku. Měla by měřit 314 metrů. V budově by se měl nacházet pak i nejdražší byt v Bangkoku a překoná tak Baiyoke Tower II, která má 304 metrů.
 
Podrobnosti o vývoji budovy byly oficiálně oznámeny dne 23. července 2009. Očekává se, že celková hodnota projektu dosáhne osmnácti miliard bahtů.
 
Design věže převezme tvar hranolu s čtvercovým vzhledem hrubé spirály s kvádrovým povrchem vytesaným do boku budovy. Skleněné stěny jsou rozděleny horizontálně i vertikálně, čímž vzniká pixelový vzhled budovy.
  
 
ZDROJE: dezeen.com, wikipedia.org
FOTO: 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9