Pavilony EXPO 2015 v Miláně - Thajsko

20:00 | 20.08.2015 Mei 0
V  Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto zní „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Co nabízí asijské pavilony?
EXPO 2015 - Thajský pavilon
EXPO 2015 - Thajský pavilon FOTO: facebook.com/thailandpavilione...
Tématem thajského pavilonu na EXPO 2015 je „Výživný a radostný svět“. Expozice je zde rozdělena do čtyř tematických částí. Část nazvaná „Včasné inovace, servírování snů“ ukazuje na cíl zabránit hladu ve světě. Dále se zaměřuje také na životní prostředí a zajišťování života pro každou zemi i jednotlivce. V této expozici lze nalézt virtuální kino a 360stupňové videoprojekce, několik interaktivních nástrojů a akrobatickou show.
 
Další část výstavy nese název „Stabilita a rovnováha života“. Ta ukazuje podporu zemědělců králem Thajska. Část expozice nazvaná „Chutě, ulice a thajské příchutě“ nabízí pohled do thajské kuchyně a také odhaluje identitu a ducha thajského lidu. Návštěvníci si zde mohou dopřát jedinečný zážitek z degustace thajských pokrmů. Thajsko je známé jídlem z ulice, které má typickou chuť. Tato část pavilonu navodí atmosféru thajských ulic při pořádání festivalů a plovoucí trh připomene minulé časy, kdy byl Bangkok nazýván „Benátkami východu“.
 
Čtvrtá část výstavy nese název „Tradice, kořeny kvality“. Zde se mohou návštěvníci dozvědět něco o původu thajského jídla a pěstování thajské rýže.
 
Architektura všech pavilonů by měla odrážet téma výstavy dané země a její identitu. Pavilon Thajska pokrývá plochu 2 947 metrů čtverečních a má tvar podobající se tradičnímu thajskému klobouku Ngob, který nosí zemědělci na rýžových polích. Ten se nosí pouze v Thajsku.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9