Bláznivý běh v červených šatech v Pekingu

19:01 | 19.05.2013 Erik 5
Je jedno, jestli jste muž, žena, pes, kočka nebo kanárek - tohoto charitativního běhu se můžete bez obav účastnit. Jen se nesmíte zapomenout obléci do červené a přibalit smích a dobrou náladu.
Účastnice běhu v červeném
Účastnice běhu v červeném FOTO: weibo.com
Tento běh patří k těm, které pořádá každoročně po celém světě skupina H3 (Hash House Harriers), a jeho cílem je krom charitativní stránky i propagace běhu jako rekreačního sportu pro všechny věkové skupiny. Neudělují se při něm žádné medaile, zato se můžete v jeho průběhu setkat se stanovišti, kde musíte před dalším pokračováním vypít skleničku (láhev) piva anebo třeba hledat, kudy pokračuje trasa ve změti malých uliček, kam vás záměrně dovedla falešná stopa. To vše je navrženo tak, aby starší lidé měli možnost vždy dohnat přední řady a necítili se odstrčení.

A proč se při něm běhá v červených šatech? Prý to pochází z jednoho "normálního" běhu v San Diegu, kdy jedna z nových účastnic přišla v červených společenských šatech, protože nevěděla, že se jedná o sportovní událost. Ačkoli si ji kvůli tomu dobírali, tak s přehledem celou trasu běžela a dokončila ji, aniž by se převlékla. To inspirovalo další a nakonec se zrodil tento speciální běh pořádaný v dané lokalitě obvykle jednou do roka.

Následující obrázky pak dokazují, že bláznivá nálada před, po, i během samotného běhu nikdy nechybí.




















ZDROJ: weibo.com, wikipedia.org
FOTO: weibo.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9